MREŽE MIROVALE: Zvezda odigrala bez golova u novoj pripremnoj utakmici

Teren: SC „Švajcarija“
Gledalaca: 1000
Crvena zvezda: Stanković, Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković, Donald, Le Talek, Srnić, Ruiz, Rikardinjo, Boaći.
Igrali su još i: Gobeljić, Milošević, Milijaš, Račić, Adžić, Jovović, Vučićević, Pavkov.
Kapitensku traku na ovoj utakmici poneo je Dušan Anđelković. Zvezda je u uvodnim minutima utakmice pretila preko Slavoljuba Srnića, fudbalera koji je prvi uspeo da šutira u okvir gola. Orijentacija Crvene zvezde u napadu bila je igra preko bokova, te su Srnić i Ruiz pokušavali da pronađu Rikardinja i Boaćija. Najbolji strelac Crvene zvezde prehodne sezone u nekoliko navrata se našao u prilikama da ozbiljno zapreti, ali uglavnom je šutirao neprecizno.

Zvezdina igra preko bokova u prvi plan je izbacila i centralne vezne igrače, Donalda i Le Taleka. Obojica su se u finišu prvog poluvremena našli u prilici da zatresu mrežu; Donald je nakon centaršuta Anđelkovića pokušao direktno iz voleja, ali nije uspeo da pogodi okvir gola. Nekoliko minuta kasnije, Ruiz je proigrao Le Taleka koji je takođe pokušao, ali se istakao golman Rudara.

Drugo poluvreme započeo je Luka Adžić koji je zamenio Ruiza. U 51. minutu i Rikardinjo je pokušao da pogodi iz voleja, ali njegov udarac nije bio dovoljno kvalitetan.

Rudar je odličnu priliku imao u 57. minutu. U pitanju je bila stopostotna prilika, ali mladi golman Aleksandar Stanković uspeo je da odbrani zicer i sačuva Zvezdinu mrežu. Rudar je u drugom delu igre zaigrao bolje, tačnije znatno opasnije, i Stanković je imao još jednu priliku u 64. minutu da pokaže šta zna. A zna mnogo! Zvezdin golman je u tim trenucima bio najzaslužniji što Rudar nije stekao rezultatsku prednost.

Sredinom drugog dela Vladan Milojević je izvršio nekoliko izmena, pa je sastav Crvene zvezde od 69. minuta bio sledeći: Stanković, Gobeljić, Savić, Le Talek, Milošević, Račić, Milijaš, Jovović, Adžić, Vučićević, Pavkov.

Upravo su novi igrači, Adžić, Pavkov i Vučićević u nekoliko situacija bili najbliži da zatresu mrežu Rudara, međutim to im nije uspelo. Do kraja utakmice mreže su mirovale, te je Crvena zvezda ostvarila i drugi remi na pripremama.