VLADARI PLANETE: Basketaši Srbije drugu godinu za redom šampioni sveta!

Basket 3×3 reprezentacija Srbije je novi-stari šampion sveta.

Naši zlatni momci su u velikom finalu savladali Holandiju sa 21:18.

Bulut, Majstorović, Ždero i Savić su ponovili uspeh od prošle godine kada su u Kini takođe bili najbolji na svetu.

Holanđani su bolje otvorili finalni meč u Nantu. Poveli su rivali sa 5:2. Ipak, naši momci su se brzo konsolidovali, pa su stigli do preokreta i vođstva 8:6. Srbija pravi novu seriju i stiže do 15:10. Holanđani su izašli iz bonusa, a Srbi su to znalački koristili i čuvali prednost, 18:13.

Protivnički basketaši nisu hteli da se predaju, pa serijom 3:0 stižu samo na dva poena minusa, 18:16. Majstorović je pogodio posle prodora, Šelvis ponovo dao za dva, Majstorović bio uspešan iz teške situacije, a Savić odličnom odbranom naterao rivala na grešku, pa je na 50 sekundi pre kraja Srbija imala dva poena prednosti, 20:18.

PROČITAJTE JOŠ:  ČOVIĆ PONOVO O FINALNOJ SERIJI ABA LIGE: Sudije su napravile 56 grešaka na štetu Zvezde, bacali nam šunku na klupu, ugledni biznismeni pokazivali srednji prst!

Stvar u svoje ruke preuzeo je Bulut, koji je sjajnom fintom izbacio rivala i lagano pogodio posle prodora za drugu uzastopnu svetsku titulu srpskih basketaša.

Srbiju su u Nantu predstavljali Dušan Domović Bulut, Marko Ždero, Dejan Majstorović i Marko Savić.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!