IZBORI U REALU: Florentino Peres ponovo izabran za predsednika

Predsednik Real Madrida Florentino Peres ponovo je danas izabran na tu funkciju, na izborima na kojima nije imao protivkandidata.

„Izgradili smo legendarni tim sa najboljim fudbalerima Španije i sveta, ali tu ima i mnogo igrača iz naše omladinske škole. To je model koji će nastaviti da predstavlja Real Madrid. Kada smo ujedinjeni, ovaj klub je praktično neuništiv“, rekao je Peres, preneli su španski mediji.

Peres je peti put izabran za predsednika Reala. Prvi put 2000. godine, otišao je iz kluba šest godina kasnije, a vratio se 2009. godine.

„Znam šta znači biti predsednik Real Madrida, a to je da obezbedim maksimalnu finansijsku snagu i što više titula. Prošle godine je bilo prvi put u istoriji da je naša ekipa osvojila četiri trofeja, a ove sezone smo postali prvi klub koji je odbranio titulu u Ligi šampiona. Danas imam veliku čast da sam ponovo izabran za predsednika“, naveo je Peres.

On je izrazio zahvalnost svim igračima, članovima i ostalima koji su tokom godina radili u klubu.

„Naša posvećenost je na maksimumu. Klub postoji 115 godina i to ne bi bilo moguće bez njihove lojalnosti prema našem dresu. Real Madrid je jedan glavnih simbola sporta, želimo da klub zadrži svoje vrednosti. Borićemo se za Real Madrid“, naveo je Peres.

Beta