KOŠARKAŠICE U NEZAVIDNOJ SITUACIJI: Francuskinje ubedljive, Srpkinje moraju da pobede u poslednjem kolu!

Košarkašice Srbije doživele su i drugi poraz na EP u Česškoj.

Srpskinje su ovoga puta izgubile od Francuske 73:57, pa je u poslednjem kolu grupne faze pobeda protiv Slovenije imperativ.

Trikolorke su se tako osvetile našim košarkašicama za poraze u borbi za bronzu na OI i u finalu EP 2015. godine.

Srbija je igrala veoma dobro tokom prvih 20 minuta i konstantno je bila u prednosti. Situacija na terenu izgledala je dosta bolje nego u duelu sa Grkinjama. Naše košarkašice tokom druge četvrtine imale su maksimalnih +5, ali su Francuskinje do odlaska na odmor smanjile razliku maksimalno, pa je posle prvog poluvremena Srbija vodila sa 34:33.

Sve što smo gradili u prvom poluvremenu palo je u vodu u drugom. Teško smo stizali do koša, što su iskusne Francuskinje znalački koristile. Kako je odmicala treća četvrtina tako je prednost rivalki rasla. Francuska je imala maksimalnih +11 (52:41). Srbija je uspela da do kraja trećeg perioda smanji razliku na jednocifrenu, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo sa vođstvom Francuskinja 52:43.

Šampionke Evrope su sjajno otvorile poslednju četvrtinu. Ubrzo smo smanjili prednost Francuske na samo četiri poena, 52:48. Ipak, to je bio i poslednji trzaj Srpkinja. Francuska je u nastavku perioda dominirala i na kraju ubedljivo slavila sa 73:57.

Najefikasnija u našem timu bile su Sonja Petrović i Jelena Milovanović sa 18 poena, Ana Dabović je zbog povrede odigrala samo 51 sekundu i nije postigla niti jedan koš. Od ostalih devojaka još se jedino istakla Krnjić sa devet postignutih poena. Francusku su do pobede predvodile Dumers i Mijem sa 17 koševa.

Drugim porazom u isto toliko mečeva Srbija je došla u nezavidnu situaciju. U poslednjem kolu neophodna je pobeda nad Slovenijom da bi se obezbedila druga ili treća pozicija koja vodi u osminu finala. Francuskinje sa druge strane i dalje ne znaju za poraz. Ukoliko i u trećoj utakmici upišu trijumf obezbediće direktan plasman u četvrtfinale.

U drugom meču naše grupe, ranije tokom dana Slovenija je savladala Grčku i stigla do premijerne pobede.

Na tabeli vodi Francuska sa dva trijumfa, Slovenija i Grčka imaju po jedan, dok je Srbija jedini tim u grupi bez i jedne pobede.