PIONIR GRMEO, CRVENO-BELI DOMINIRALI: Zvezda deklasirala FMP i osvojila tripl krunu!

Ekipa Crvene zvezde treću godinu zaredom postala je šampion Srbije, pošto je u finalu sa 3-0 u seriji savladala FMP.

Izabranici Dejana Radonjića još jednom su pokazali ko je glavni, kada je u pitanju košarka u Srbiji, ali u regionu.

Pobedom nad FMP od , Zvezda je stigla do triple krune, pošto su trofeju u Kupu i ABA ligi dodali i ovaj iz Košarkaške lige Srbije.

Biće ovo prvi put da je Zvezda uspela da osvoji tri uzastopne titule, još od sredini 50-tih kada su crveno-beli osvojili deset zaredom.

U trećem meču crveno-beli su slavili sa 87:57, pa je krenulo veliko slavlje.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Ognjen Dobrić sa 25 poena koji je dobio i epitet najboljeg strelca i najkorisnijeg igrača finala. Pored Dobrića, odlično u trećoj utakmici odigrao je i Nemanja Dangubić koji je ubacio 16 poena.

Kod gostiju, po 13 poena ubacili Aleksa Radanov i Ajzea Ostin.

Od starta utakmice izabranici Dejana Radonjića nametnuli su svoj ritam i poveli sa velikih 13:0. Odličnu partiju u ovim trenucima igrao je Ognjen Dobrić koji je ubacio čak 15 poena u prvoj deonici koja je završena rezultatom 30:9.

Tokom druge četvrtine dosta se usporio ritam, međutim ni tada FMP nije uspeo da priđe na neki prihvatljiv zaostatk. Jednostavno crveno-beli su bili prejaki i na poluvreme otišli sa prednošću od 22 poena, 46:24.

Start treće deonice obeležila je slična igra kao u prvoj četvrtini. Zvezda je nastavila da gazi, pogađali su gotovo svi igrači i ako na poluvremenu nije bilo 100 posto (bilo je 99,9) jasno ko je pobednik, treći period je rešio svaku nedoumicu.

U poslednjoj četvrtini viđena je „revijalna“ utakmica, sve je bilo rešeno i igrači oba kluba to su prihvatili. Na kraju rezultat je glasio 87:57.

B92