DENIS RODMAN: Pokušavam da otvorim vrata odlaskom u Severnu Koreju (VIDEO)

Bivši američki košarkaš Denis Rodman izjavio je danas da „samo pokušava da otvori vrata“ odlaskom u Severnu Koreju, što će biti prva njegova poseta toj zemlji od kada je Donald Tramp preuzeo dužnost predsednika SAD.

Noseći crnu majicu koja promoviše kripto valutu „PotKoin“ (PotCoin), uvedenu u cilju legalizovanja kanabisa, Rodman je stigao na aerodrom u Pekingu, odakle će otputovati u Pjongjang.

Upitan da li je razgovarao sa predsednikom SAD o svojoj poseti Severnoj Koreji, Rodman koji je u više navrata posetio tu azijsku zemlju, rekao je: „Pa, prilično sam siguran da je on veoma srećan zbog činjenice da sam ovde u pokušaju da postignem nešto u obostranu korist“.

Rodman je na aerodromu u Pekingu pre polaska za Pjongjang rekao da  „samo pokušava da otvori vrata“ odlaskom u Severnu Koreju. Bivši košarkaš, koji je nekoliko puta boravio u Severnoj Koreji, svaki put je pompezno dočekan u toj zemlji, ali je sada na udaru kritika jer odlazi u jeku pojačanih tenzija izmedju Pjongjanga i Vašingtona zbog severnokorejskog programa nuklearnog oružja.

Prema rečima jednog visokog američkog zvaničnika iz Tokija Tomasa Šenona, Rodman će boraviti u privatnoj poseti Severnoj Koreji.

„Znamo za njegovu posetu. Želimo mu dobro, ali smo izdali upozorenja za Amerikance da ne putuju u Severnu Koreju iz bezbednosnih razloga“, rekao je novinarima predstavnik Stejt departmenta, Tomas Šenon.

Denis Rodman je poznat po ekscentričnosti i tetovažama, sprijateljio se sa liderom Severne Koreje Kim Džong-unom, koji je veliki obožavatelj košarke. Godine 2014. organizovao je gala košarkašku utakmicu u Severnoj Koreji kako bi obeležio rodjendan lidera te zemlje Kima Džong-Una, što neki smatraju kontroverznom inicijativom.

Beta