PANTERI PREGAŽENI: Surova Zvezda razbila FMP i povela u finalnoj seriji!

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u finalu plej-ofa Superlige Srbije, pošto su večeras na svom terenu pobedili FMP sa 94:66 (23:11, 15:13, 34:15, 22:27).

Zvezdu je predvodio Ognjen Dobrić sa 21 poenom, uz šut za tri poena 5/7, a Marko Simonović postigao je 11 poena. Milko Bjelica dodao je 10 poena, a Nejt Volters 10 poena, a imao je i pet asistencija. Svi igrači Zvezde su igrali i svi su se upisali medju strelce.

U ekipi iz Železnika najefikasniji je bio Dragan Apić sa 13 poena, a Stefan Lazarević postigao je 10, uz četiri skoka. Dejan Davidovac postigao je devet poena, a imao je i šest skokova i šest asistencija, dok je devet poena postigao i Radoš Šešlija.

Zvezda je od početka utakmice povela, brzo je stekla dvocifrenu prednost koju je do kraja utakmice uvećavala, a FMP nijednom nije ozbiljnije zapretio.

Na početku četvrte četvrtine domaći su imali i 35 poena razlike, 78:43.

Košarkaši Zvezde su dobro šutirali, iz 29 pokušaja pogodili su 16 „trojki“, a ukupno šut iz igre bio je 61 odsto. Sa druge strane, FMP je ubacio dve „trojke“ iz 16 pokušaja.

Utakmicu u hali „Aleksandar Nikolić“ gledali su i bivši igrači Zvezde Maik Cirbes i Boban Marjanović.

Druga utakmica igra se u sredu od 18.30 u Železniku, a serija se igra na tri pobede. Zvezda pokušava da osvoji treću uzastopnu titulu šampiona Srbije.

Beta