UTAKMICA VISOKOG RIZIKA: Maksimalne mere bezbednosti za meč sa Velsom

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Ljubisav Sekulić rekao je danas da su ta organizacija i Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeli sve mere bezbednosti kako bi predstojeća utakmica izmedju Srbije i Velsa protekla bez incidenata.

„Mi smo ovoj utakmici koja je visokog rizika preduzeli maksimalni nivo bezbednosti. Napravili smo dva prstena oko stadiona i niko bez karti i akreditacija neće moći da prodje. Angažovali smo 770 redara koji će striktno kontrolisati sve na ulazu, ali i oko stadiona“, rekao je Sekulić agenciji Beta.

Beogradski mediji objavili su danas da se spremaju neredi i prekid utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo izmedju Srbije i Velsa, a Sekulić je rekao da ne želi da spekuliše o medijskim nagadjanjima.

„Sa MUP-om smo 15 dana u svakodnevnoj komunikaciji. Imamo maksimalnu podršku svih njihovih službi i jedinica. Sigurni smo da će biti dovoljno snaga i resursa da utakmcia protekne bez nereda. Na svim ulazima, kako u VIP, tako i novinarskim biće postavljeni i kontrolni KD punktovi“, rekao je Sekulić.

On je dodao da FSS duguje veliku zahvalnost svim državnim službama i agencijama koje su uključene na „posredan i neposredan“ način u organizaciju utakmice.

Sekulić je pozvao navijače da sutra u što većem broju dodju na utakmicu i podrže reprezentaciju na putu na Mondijal u Rusiji.

Utakmica izmedju Srbije i Velsa igra se sutra od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“.

Beta