MUSLIN: Najkvalitetniji smo u grupi, idemo na prvo mesto!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je svestan kvaliteta Velsa, ali je ocenio da je njegova ekipa najkvalitetnija u grupi i veruje da će izboriti direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

„Imamo kvaliteta da dobijemo sve, što smo i pokazali. Nismo izgubili ni jedan meč od početka i sada sve zavisi od nas. Mislim da smo najkvalitetnija ekipa u ovoj grupi, imamo dobre igrače… Bitno je da ne pravimo individualne greške, da ih eliminišemo, da budemo još efikasniji. Ne zavisi sve samo od nas zato što smo prvi u grupi i što imamo tu malu zalihu, već po kvalitetu, po igri i mogućnostima. Mislim da možemo da završimo prvi u grupi“, rekao je Muslin novinarima u Staroj Pazovi.

Srbija će sutra na stadionu „Rajko Mitić“ dočekati Vels u utakmici šestog kola Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

„Znamo da imamo jakog protivnika koji ima iskustva u ovakvim utakmicama. Znamo za njihov rezultat Na Evropskom prvenstvu, ali i mi imamo adute i kvalitet, što smo pokazali u prvih pet utakmica. Mislim da nije slučajnost što smo na prvom mestu i uradićemo sve da ostanemo na njemu“, rekao je on.

Selektor je kazao da su pripreme koje su trajale dve nedelje protekle odlično.

„Spremali smo se s velikom željom. Dobro smo odradili pripreme i dobro se spremili za sutrašnjeg protivnika. Spremni smo i siguran sam da ćemo pred nadam se punim stadionom odigrati kako treba. Naš cilj je da dodjemo do tri boda koji su nam neophodni za plasman u Rusiju“, rekao je Muslin.

On je kazao da nema mnogo zamerki na igru ekipe, kao i da ga raduje što je ekipa borbena i efikasna.

„Treba da odigramo svih 90 minuta maksimalno, na našem nivou. Ukolik otako bude odmah se vidi rezultat. Tako je bilo i na prethodnim utakmicama“, rekao je Muslin.

Selektor Srbije je rekao da nema dilemu ko će biti ekipi, kao i da je se mnogo toga promenilo na dobro od prvog okupljanja na početku priprema.

„Svakako se mnogo toga promenilo, poboljšalo. Imamo neke naše stvari koje su sigurne, bolju igru, čvršću, dobru organizaciju koja može da bude još bolja. I kada je rezultat bio loš, verovali sm oda možemo, što se pokazalo i protiv Gruzije, Velsa i Irske. Mogu da osetim na svakom okupljanju da je sve bolje. Nadam se da ćemo nastaviti da napredujemo“, rekao je Muslin.

Srbija je prva na tabeli sa 11 bodova, dok je Vels treći sa sedam.

Utakmicai zmedju Srbije i Velsa igraće se sutra od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“, a kako je rečeno u Fudbalskom savezu Srbije do sada je prodato oko 30.000 ulaznica.

Beta