BIA IMA NOVE INFORMACIJE: Navijači Crvene Zvezde spremaju prekid utakmice Srbija Vels?!

Samo par dana nakon najava da Albanci planiraju prekid utakmice Srbija Vels, javio se još veći problem.

Ovoga puta „glavni glumci“ su navijači Crvene Zvezde. Informacije Bezbednosne informativne agencije (BIA) govore da se sprema upad na teren tokom meča Srbija – Vels kako bi se on prekinuo, prenose Novosti. Pored toga planira se i napad na fudbalere gostujuće ekipe i korišćenje zabrenjenih pirotehničkih sredstava.

– Nerede planiraju najekstremnije navijačke grupe koje su povezane sa upravom Zvezde i na FSS pokušavaju da prebace krivicu za gubitak trofeja. Smatraju da će tako da nanesu štetu Savezu, a nisu svesni da se ugled cele zemlje i države dovodi u pitanje. Očekujemo da ih Zvezdan Terzić pozove na mir i sportsko ponašanje, navodi izvor beogradskog dnevnog lista iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Ivan Bogdanov koji ima zabranu pristupa utakmicama nacionalne selekcije, zbog nereda koje je izazvao u Đenovi, moraće da se javi u najbližu policijsku stanicu i tamo ostane do kraja utakmice. Ukoliko se ne pojavi u policiji, čeka ga zatvorska kazna.

Policija i BIA preduzimaju niz aktivnosti kako bi se sprečili najavljeni neredi. Organizovani su pretresi u kojima će biti zaplenjena i oduzeta pirotehnička sredstva. Policiji će pomoći i Žandarmerija i Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ).