NOVAKU PALA PARISKA KRUNA: Tim nadigrao bezvoljnog Đokovića i ostavio ga bez druge pozicije na ATP listi!

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Rolan Garosa.

Srpskog tenisera  je u četvrtfinalu sa 3:0 (7:6, 6:3, 6:0) savladao Dominik Tim i tako mu se na sjajan način revanširao za poraz u Rimu.

Ovaj poraz će Novaka koštati 2000 bodova, ali i pada sa druge pozicije ATP liste.

Bio je ovo šesti međusobni okršaj Srbina i Austrijanca, a Dominik je upisao prvi trijumf.

Tim je bolje startovao i poveo je sa 2:1 uz prednost brejka. Ipak, Novak je podigrao nivo igre i vezao tri uzastopna gema, pa je stigao do prednosti od 4:2. Austrijanac odmah pravi ribrejk i poravnava na 4:4. Đoković je pri rezultatu 5:4 imao dve set lopte, ali je Tim uspeo da se izvuče. Pobednik seta se odlučivao u taj-brejku, u kome smo videli feštu mini-brejkova. Samo tri poena su igrači osvojili na svoj servis. Tim je stigao do 6:4, Đoković je spasao prvu, ali nije uspeo i drugu set loptu, pa je Austrijanac poveo sa 1:0.

Posle ovog seta Novakova igra se raspala, a Tim je počeo da igra atomski tenis. Đoković je na terenu izgledao bezvoljno, do kraja meča je uspeo da osvoji samo tri gema, a u trećem setu izgubio je sa nulom. Novak je meč završio sa velikim brojem neiznuđenih grešaka, od kojih neke nisu priličile nekada najboljem teniseru sveta i braniocu titule na Rolan Garosu.

Austrijanac je odigrao sjajan meč i potpuno zasluženo se plasirao u polufinale Rolan Garosa, što mu je najveći uspeh u karijeri. Sa druge strane Novak je još jednom odigrao daleko ispod očekivanja, pogotovo u drugom i trećem setu. Ipak, jedino Đoković zna šta se dešava sa njim i kako da se iz tih problema izvuče. Posle Pariza više neće biti drugi teniser sveta, a olakšavajuća okolnost je to što do kraja sezone neće braniti mnogo bodova.

Dominik Tim će u borbi za finale igrati protiv Rafaela Nadala, kome je Karenjo-Busta predao meč početkom drugog seta.