DRUGI PORAZ CRNO-BELIH: Mega „stotkom“ srušila Partizan u Pioniru!

Košarkaši Mega Leksa pobedili su u poslednjem kolu Partizan sa 102:98 u polsednjem kolu Košarkaške lige Srbije.

Zvezda posle poraza Partizana ostaje na prvom mestu, ali se večiti rivali neće svakako ukrštati u polufinalu. Vil Hečer je odigrao fantastičnu četvrtu četvrtinu za Partizan, ali je Partizan ipak izgubio.

Partizan nije uspeo da u Pioniru nastavi niz pobeda u ligi i završi regularni deo sa samo jednim porazom, od Crvene zvezde. U prošlom kolu su bili bolji od FMP, a Mega je pobedila Spartak.

Partizan je snažno otvorio utakmicu protiv izabranika Dejana Milojevića. Već do polovine prve deonice crno-beli su imali devet poena prednosti (16:7). Od uvodnih 12 poena Partizana, sedam je dao Vanja Marinković koji je bio najbolji pojedinac Partizana dok je tim Aleksandra Džikića pravio razliku.

Crno-beli su igrali dobro i agresivno u odbrani, pa je Mega gubila lopte dok je Partizan igrao i brzu tranziciju. Mega nije imala tako uspešnu igru u napadu ali jeste odličan šut za tri poena. Od devet šuteva van linije 6.75 Mega je pogodila šest, a tim je vukao Kostja Mušidi.

Osim na početku, ekipe su uglavnom poentirale u mini-serijama pa se nijedna nije odlepila i ostvarila dvocifrenu prednost. U zanimljivoj utakmici, izuzetno hrabro je za Mega Leks odigrao Ognjen Jaramaz koji je u pojedinim periodima nadomestio izostanak Mušidija u igri ili njegove promašaje.

Mega je pogađala trojke, ali je igrala i pik end rol koji je omogućavao timu Dejana Milojevića veliki broj slobodnih bacanja. Nisu ih najbolje šutirali igrači Mega Leksa, pa je Vil Hečer iz Partizana u pretposlednjem minutu utakmice uspeo da trojkom preokrene rezultat na 94:93. To ipak nije pomoglo Partizanu jer je Jaramaz nastavio da pravi probleme u napadu, pa je Jaramaz sa linije penala, a Mušidi trojkom uspeo da vrate prednost Megi i donesu joj pobedu.

Mušidi je bio i najefikasniji igrač na meču sa 24 poena (5/8 trojke) i šest skokova, a nad njime su napravljena i četiri faula. Njegov saigrač Ognjen Jaramaz je odličnim prodorima i šutevima stigao do 22 postignuta koša (3/5 trojke). Po 13 poena imali su Sava Lešić i Alfa Kaba. Dobar je na početku meča bio i nekadašnji rezervni plej Zvezde Nikola Rebić sa 10 poena.

U Partizanu je najbolji bio Vil Hečer. On je od 20 poena čak 18 dao u poslednjoj četvrtini. „Sipao“ je Hečer i iz polaganja sa trojke, ali njegov i Birčevićev doprinos nije bio dovoljan. Birčević je dao 20 poena, a Vanja Marinković je dao 16. Branislav Ratkovica je dao 11, a zapaženu rolu je imao i Milan Koprivica sa 10 poena.

Mega je ovom pobedom došla u priliku da preuzme treće mesto do FMP, ali pod uslovom da tim iz Železnika izgubi od Borca u poslednjem kolu. Partizan ostaje drugi, a Zvezda prva pred plejof koji počinje već u utorak.

B92