NBA: Golden stejt poveo sa 1:0 u velikom finalu (VIDEO)

Košarkaši Golden stejta pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Klivlenda sa 113:91 i tako poveli sa 1:0 u velikom finalu NBA lige.

Voriorse su do 13. uzastopne pobede u plej-ofu i prve u velikom finalu predvodili Kevin Durent i Stef Kari koji su bili i jedini igrači sa dvocifrenim učinkom u pobedničkom timu. Durent je utakmicu završio sa 38 poena i po osam skokova i asistencija, dok je Kari dodao 28 poena, 10 skokova i šest asistencija.

Drejmond Grin je upisao devet poena i 11 skokova, dok je Zaza Pačulija postigao osam poena.

U redovima branioca titule najbolji je bio Lebron Džejms sa 28 poena i 15 skokova, Kajri Irving je ubacio 24 poena, a Kevin Lav je utakmicu završio sa 15 poena i čak 21 skokom.

Golden stejt je u prvom poluvremenu u nekoliko navrata stizao do dvocifrene prednosti, a meč je prelomio na samom početku treće četvrtine kada je serijom 13:0 stigao do plus 21 (73:52).

Voriorsi su potom bez većih problema kontrolisali utakmicu, imali su uvek spreman odgovor na napade Klivlenda i nisu ispuštali prednost do kraja.

„Mislim da smo na početku utakmice bili nervozni, ali smo preuzeli kontrolu tokom druge četvrtine… Mogli smo da odigramo još bolje, ali kada u finalu dobijete priliku za pobedu, grabite je“, rekao je Durent posle meča.

Druga utakmica finalne serije NBA lige na programu je u noći izmedju nedelje i ponedeljka, a domaćin je takodje Golden stejt.

Beta