KRIVOKAPIĆ: Srbija će i dalje biti u svetskom vrhu

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Milorad Krivokapić rekao je danas da je neminovno da će trijumfalnom nizu reprezentacije u jednom trenutku doći kraj, ali je istakao da veruje da će „delfini“ i dalje biti u svetskom vrhu.

„Svesni smo da smo poslednjih godina osvajanjem svega što se moglo osvojiti navikli narod u Srbiji samo na zlatne medalje. Medjutim, svima treba da bude jasno da je neminovno da u nekom trenutku tom našem trijumfalnom nizu dodje kraj. Ipak, poznajući sistem rada u našoj reprezentaciji godinama unazad i karaktere naših vaterpolista i članova stručnog štaba mi daje garant da ćemo i dalje biti u svetskom vrhu“, rekao je Krivokapić za sajt VSS.

Vaterpolo reprezentacija Srbije počela je pripreme za novi ciklus velikih takmičenja koji joj predstoje ovog leta. Aktuelne olimpijske, svetske i evropske prvake očekuje završni turnir Svetske lige kome će od 20. do 25. juna domaćin biti Rusija, a mesec dana kasnije i Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

„Osvajanje bilo koje medalje predstavljalo bi veliki uspeh, naročito u ovoj situaciji kada konkurencija silno želi da prekine našu dugogodišnju dominaciju“, rekao je Krivokapić.

Predsednik VSS je rekao i da ne treba zanemariti činjenicu da postepeno dolazi do smene generacija i da u timu više neće biti igračkih veličina poput Živka Gocića i Slobodana Nikića.

„Takodje, pod znakom pitanja su i nastupi Dušana Mandića i Strahinje Rašovića zbog povreda. Ne tražimo alibi i opravdanja, već to samo navodim kao neosporne činjenice, ali i dalje sam siguran da posedujemo kvalitet za neku od medalja“, rekao je Krivokapić.

Za prvog čoveka VSS ne postoji dilema kada su prioriteti u radu u pitanju.

„Naš osnovni cilj je zlatna medalja na narednim Olimpijskim igrama 2020. godine. I tome podredjujemo sve. Posle zlata u Riju slavili smo samo nekoliko dana i odmah smo prionuli na posao kako bi smo narednu najveću svetsku smotru sporta dočekali potpuno spremni“, rekao je Krivokapić.

„Mislim da od svih kolektivnih sportova u Srbiji u ovom trenutku imamo najveće šanse za zlato u Tokiju. Imamo stabilnu i uspešnu organizaciju, jedinstvo u Savezu i neophodnu pomoć države, od koje očekujem da će nas i dalje podržavati. Ono što je najvažnije, imamo najboljeg trenera sveta kao i vrhunske ali i mlade i vrlo talentovane igrače sa kojima se u reprezentaciji odlično radi“, zaključio je predsednik VSS.

Beta