MITROVIĆ: Mnogo je lakše i lepše kada smo na vrhu

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović rekao je danas da je njegovoj ekipi „lakše i lepše“ jer u finiš kvalifikacija ulazi sa vodeće pozicije.

„Sada smo na vrhu i lepše i lakše je ovako, kada smo prvi. Lakše je odozgo gledati rivale. A, imaš i pravo na kiks. Ranije smo imali moranje i bilo je veoma teško da se igra“, rekao je Mitrović na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija će 11. juna dočekati Vels u šestom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Ekipa selektora Slavoljuba Muslina vodi na tabeli sa 11 bodova, koliko ima i Irska, a slede Vels i Austrija sa po sedam, Gruzija sa dva i Moldavija sa bodom.

Mitrović je bio strelac jedinog gola za Srbiju u remiju 1:1 sa Velsom u novembru u Kardifu.

„Nisam igrao utakmica koliko sam želeo za klub, ali sam davao golove. Nadam se da ću nastaviti sa dobrom formom i golovima u reprezentaciji“, kazao je Mitrović.

On je naveo da je Vels „čvrst protivnik“, da će biti teško, ali da Srbija mora da proba da pobedi i ostane na vrhu tabele.

Upitan za mladu reprezentaciju, koja će sredinom meseca igrati Evropsko prvenstvo, Mitrović je rekao da očekuje dobar rezultat na kontinentalnom šampionatu u Poljskoj.

„Poznajem većinu igrača iz mlade reprezentacije i imaju kvalitet da dodju do finala. Tim su, imaju dobrog i mladog selektora. Verujem u njih i mislim da mogu da doguraju daleko“, rekao je Mitrović.

Fudbaler Alavesa Aleksandar Katai je upitan da komentariše stanje u svom bivšem klubu Crvenoj zvezdi, ali je rekao da ga trenutno zanima samo reprezentacija.

„Ne bih želeo da pričam o sadašnjem i bivšem klubu. Ovo je reprezentacija, koncentrišemo se na Vels i ne bih trošio reči na bilo šta drugo. Nisam prezadovoljan sezonom, nisam igrao puno utakmica. Ali, mogu da pomognem reprezentaciji“, rekao je Katai.

Uroš Spajić je naveo da reprezentacija Srbije treba da bude koncentrisana samo na svoju igru i da ne treba da se obazire na to što za Vels neće igrati Geret Bejl.

„Bejl je njihov najbolji igrač, ali fudbal je kolektivna igra i ne bih izdvajao pojedinca, a Vels ima mnogo kvalitetnih igrača. Mnogo je važnije da budemo koncentrisani na svoju igru i probamo da pobedimo“, kazao je Spajić.

On je dodao da je zadovoljan sezonom u belgijskom Anderlehtu i da je pun samopouzdanja.

„Selektor me je od prvog dana zvao u reprezentaciju i time pokazao da mi veruje. Imao sam dobru sezonu, imam mnogo samopouzdanja, a na selektoru je ko će igrati. U svakom slučaju će igrati najboljih 11 u ovom momentu, što je najvažnije“, rekao je Spajić.

Utakmica izmedju Srbije i Velsa igraće se 11. juna od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“.

Beta