ĐURĐEVIĆ: Trofej mi je bitan, ne i ko će dati gol!

 Najopasniji igrač novopečenog šampiona Uroš Đurđević će sa Brazilcem Leonardom biti noćna mora u 90, a možda i nešto više minuta, pred mrežom Crvene zvezde i Damira Kahrimana.

– Želim gol, želim duplu krunu sa Partizanom, ali najmanje je važno ko će da zatrese mreže. Evo, ja sada odmah glasam da ga daju Milenković ili Ostojić i da budemo na pobedničkom postolju – kaže Đurđević.

Za razliku od ostalih u Partizanu, koji sa nestrpljenjem čekaju duplu krunu, Đurđević se nada trećem trofeju udomaćoj sezoni. Osim titule prvaka, on je prošle nedelje dobio i pehar za najboljeg strelca Superlige. Treća kruna bio bi domaći Kup.

– Volim posao kojim se bavim. Sezona iza mene je bila jedna od najboljih u karijeri. Već sam rekao da je moj najefektniji gol bila u stvari odluka da se vratim u Srbiju i na nagovor Marka Nikolića zaigram za Partizan. Posle ova dva trofeja, kup bi bio samo kruna jedne fenomenalne sezone – dodaje Đurđević.

U karantinu, u miru svog sportskog centra u Zemunu, partizanovci su juče doterivali poslednje detalje taktike za duel sa rivalom kojeg su ove sezone dva puta pobedili i jednom remizirali. Skoro sve, pa i statistika je u ovom trenutku na strani ekipe Marka Nikolića. Ali, srpski večiti derbi je stub tradicije domaćeg fudbala baš zbog toga što favorit živi na papiru samo 24 sata. Kada počne utakmica sve prognoze padaju u vodu.

– Mi smo trenutno u blagoj psihološkoj prednosti, jer smo osvojili titulu i imamo pozitivan skor sa Zvezdom. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo od slavlja i sada imamo samo jedan cilj. Da niz od 36 utakmica bez poraza završimo još jednom pobedom. Jer, ceo taj niz bi bio idealan samo sa 37 uspešnih mečeva za Partizan – zaključuje Đurđević.

Crno-belima, u subotu, treba još korak do novog postolja i pehara koji čuvaju već godinu dana.

„VEČITI“ 10. PUT U FINALU

PARTIZAN i Zvezda igraju deseto finale domaćeg Kupa. Crno-belima je u najlepšem sećanju ono drugo, od 29. novembra 1952. godine kada su savladali Zvezdu 6:0, ili treće, iz novembra 1954. (4:1), ali novije generacije navijača se sećaju i poslednjeg iz 9. maja 2001. kada je golom Saše Ilića Partizan u gostima pobedio 1:0.

Novosti