ĐOKOVIĆ: Najbolje sam se razumeo sa Agasijem, on zna šta je potrebno za povratak na vrh!

Novak Đoković je nedavno raskinuo saradnju sa Marjanom Vajdom, ali je ubrzo našao zamenu u vidu Andrea Agasija.

Srpski teniser je u intervjuu za italijanski Gazeto delo Sport pričao o novoj saradnji sa legendarnim Amerikancem.

– Pošto sam odlučio da raskinem saradnju sa Vajdom i ostatkom tima tokom prethodne dve nedelje sam bio u kontaktu sa velikim brojem bivših vrhunskih igrača, želeo sam da čujem šta ko ima da mi kaže. Pričali smo o raznim temama, ne samo o tenisu i ispostavilo se da sam se najbolje razumeo sa Agasijem, rekao je Novak.

Agasi je u svoje vreme bio u daleko lošijoj situaciji nego Novak.

– Naši stilovi su veoma slični, a pored svega toga mi je Andre uvek bio isnpiracija. Njegovo iskustvo je slično mom, možda i gore. Došao je do momenta u karijeri u kojem je odbacivao sport koji je voleo, ispao je iz 100 najboljih posle perioda u kojem je dominirao. Posle svega toga je uspeo da se podigne, da pronađe sebe, da se vrati na tron i dođe do novih gren slem titula. Upravo zbog svega toga je on taj koji najbolje zna šta je potrebno kako bih se vratio jači nego ranije. U isto vreme je Agasi teniski revolucionar, harizmatičan je, uspešan i pored svega toga stoji čvrsto na zemlji.

O svom mesu među najvećim teniserima u istoriji, nije želeo da priča.

– To je pitanje za medije. Ja mogu da kažem da sam veoma srećan i da mi je veliko zadovoljstvo što me spominju u istoj rečenici sa legendama poput Borga, Samprasa, Agasija, Samprasa, Nadala… To mi govori da su moja strast i žrtvovanje doneli ono o čemu sam kao dete sanjao, završio je Đoković.