ZASLUŽILI SU: Kalinić i Bogdanović presrećni posle osvajanja trofeja

Reprezentativci Srbije iz novog evropskog košarkaškog prvaka Fenerbahčea rekli su da su presrećni zbog osvajanja trofeja, svog prvog u karijeri.

Nikola Kalinić je završio meč sa 17 poena, pet skokova i pet asistencija i odigrao je odlično i polufinale i finale.

„Mnogo smo srećni, majke mi. Mnogo dugo smo radili za ovo. Svaki dan smo razmišljali o ovome, svaki dan smo radili za ovo. Ovo je kruna moje karijere. Presrećan sam“, rekao je Kalinić za televiziju sport klub.

On je bio jedan od najboljih igrača svog tima u oba meča.

„Šta da kažem? Nemojte se nikad kladiti protiv Kaline“, rekao je reprezentativac Srbije dok je bio ogrnut u srpsku zastavu.

On je zahvalio i navijačima na sjajnoj podršci i rekao da je tim uživao. Kalinić je posebno pohvalio saradnju sa trenerom Željkom Obradovićem.

„Mislim da smo se konačno skontali, shvatili i ukapirali. Shvatio je šta može da dobije od mene i ukazao mi je mnogo poverenja. Mislim da mu se to vratilo. Radim šta god treba, a volim i da pobedjujem i to mi je nagrada“, rekao je Kalinić.

On je kazao da se nada da je tim tek počeo da pravi „dinastiju“.

„Nadam se da smo tek počeli. Osećamo se dobro, igramo dobro, treba da nastavimo da radimo i da započnemo ‘dinastiju’. Mada, mislim da je trebalo prošle godine da započnemo, je*i ga, da je ovo trebalo da nam bude druga, ali nema veze“, rekao je Kalinić.

Bogdan Bogdanović, koji je takodje postigao 17 poena, rekao je da je timu pomoglo iskustvo sa prošlogodišnjeg „fajnal fora“.

„Hvala navijačima i celoj organizaciji Fenera koja je stalno verovala u nas, a hvala i mojoj porodici na velikoj pomoći. Mnogo puta sam gledao utakmice iz Berlina, a sećam se svakog trenutka. Tada smo igrali loše obe utakmice, ali nam je to iskustvo pomoglo“, rekao je Bogdanović.

On je kazao da ne razmišlja još o odlasku u NBA, o čemu se priča poslednjih meseci.

„Ne razmišljam još o tome. Imamo tursko prvenstvo. Treba da se koncentrišemo da osvojimo to, pa ćemo onda da pričamo“, rekao je Bogdanović.

U toku razgovora za Sport klub, Bogdanoviću je prišao saigrač Jan Veseli, češki reprezentativac sa kojim je igrao u Partizanu, i ogrnuo je srpskog igrača češkom zastavom i uz osmeh rekao na srpskom: „ti si moj češki brat“.

Beta