ČOVIĆ: Srbija ostaje bez igrača Crvene Zvezde!

covic-nebojsa-kk-crvena-zvezda

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu je juče potvrdio da košarkaši koji igraju najjače evropsko klupsko takmičenje neće moći da pomognu svojim reprezentacijama u kvalifikacijama za SP.

Srbija u Evroligi ima samo jednog predstannika, Crvenu Zvezdu. Prvi čovek šampiona ABA lige Nebojša Čović je izneo svoj stav o ovoj odluci.

– Moramo da se rukovodimo time koje je takmičenje nama najvažnije, a to je Evroliga. Kako su stvari postavljene, u velikoj meri živimo na osnovu tog takmičenja. Potpuno bi bilo besmisleno da Crvena zvezda daje reprezentativce, a u isto vreme se igra Evroligino takmičenje. Oni koji su to smislili očigledno nisu dobro smislili. Direktno mislim na FIBA, ali ima još dovoljno vremena da probaju da se dogovore. Zašto bismo bili u inferiornom položaju u odnosu na NBA ligu, koja je već izrekla svoj stav, rekao je Čović u intervjuu za Večernje Novosti.

PROČITAJTE JOŠ:  KLS BEZ MILOSTI: Partizan kažnjen zbog vređanja Nebojše Čovića!

Pritisaka se ne plaši.

– Neka bude kakvih god pritisaka, odluka će biti ovakva. Znam kakvu vrstu pritiska mogu da prave, da zamenjuju teze, ali toga smo se nagledali i naslušali u prošlosti. Sećate li se prošle godine kakvih je pretnji iz FIBA bilo, te kažnjavaće ove, one… I šta su uradili na kraju, koga su kaznili? Nikoga! Kakvu su FIBA Ligu šampiona napravili, završio je Čović.