HIČKOKOV ZAPLET U PIONIRU: Veličković u poslednjoj sekundi doneo pobedu Partizanu! (VIDEO)

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Crvenu zvezdu sa 78:77 (15:21, 22:20, 18:21, 22:15) u devetom kolu Super lige Srbije i tako naneli crveno-belima prvi poraz u prvenstvu Srbije.

Partizan je do trijumfa došao uz zvuk sirene u 40. minutu, a junak pobede bio je Novica Veličković koji je pogodio za dva poena. To je crno-belima ujedno bila i prva prednost na utakmici.

Crveno-beli su od samog starta imali prednost, koju su čuvali do poslednjih nekoliko sekundi. Gosti su imali maksimalno vođstvo od 13 poena razlike. Ipak, Partizan je u poslednjoj četvrtini uspeo sve vreme da održava priključak i na kraju košem Veličkovića stigne do velike pobede, druge protiv večitog rivala u ovoj sezoni. Treba napomenuti i sjajnu trojku Mihajla Andrića, kojom su crno-beli na 11 sekundi pre kraja poravnali rezultat. Gudurić je na drugoj strani pogodio samo jedno bacanje, a onda je usledio već spomenuti Veličkovićev pobednički koš.

Meč u Pioniru obeležio je veliki broj slobodnih bacanja, i ne previše lepa i atraktivna igra dva tima. Crvenu Zvezdu je pobede koštao očajan procenat sa linije penala, koji je bio ispod 50% (16/33).

Najefikasniji u Partizanu su bili Veličković i Vilijam Hečer sa po 16 poena, dok su Mihailo Andrić i Stefan Birčević dodali po 12.

U ekipi Crvene Zvezde najbolji je bio Marko Simonović sa 20 poena, 13 je postigao Marko Gudurić, a 10 je Nejtan Volters. Branko Lazić i Milko Bjelica nisu ulazili u igru.

Zvezda i Partizan nalaze se na deobi prvog mesta sa po osam pobeda i jednim porazom, ali crveno-beli zbog pobede od 11 razlike u prvoj utakmici imaju prednost.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Uskoro opširnije….