UBEDLJIVO: Golden stejt slavio protiv San Antonija za 2:0 (VIDEO)

Košarkaši Golden stejta poveli sa 2:0 u finalu Zapadne konferencije NBA lige, pošto su prošle noći na svom terenu pobedili San Antonio sa 136:100.

Voriorse je do ubedljive pobede vodio Stef Kari sa 29 poena i po sedam skokova i asistencija za tri četvrtine provedene na terenu.

Patrik Mekou je pobedničkom timu postigao 18 poena, Kevin Durent je dodao 16, a još jednu dobru partiju pružio je Drejmond Grin koji je meč završio sa 13 poena, devet uhvaćenh lopti, šest asistencija i po dve ukradene lopte i blokade. Zaza Pačulja je drugo poluvreme presedeo na klupi zbog bola u peti.

U poraženom timu najefikasniji je bio Džonatan Simons sa 22 poena, od kojih je 17 postigao u prvom poluvremenu. Simonsa je najbolje pratio Davis Bertans sa 13 poena.

Voriorsi su od početka meča preuzeli kontrolu nad igrom i dominirali na terenu, što je bila drastična razlika u odnosu na prvi meč odigran pre dva dana kada su gubili sa 25 poena razlike.

Domaća ekipa je posle prve četvrtine imala prednost od 33:16, da bi ta prednost na poluvremenu iznosila 28 poena. Sparsi su početkom treće deonice smanjili razliku na 20 poena, ali to je bilo sve što su uspeli da urade. Klupa Golden stejta je i te kako doprinela ovoj pobedi pošto su rezervni igrači postigli 63 poena, što je najbolji učinak od početka sezone.

„Kao grupa smo izneverili sebe. Bilo je prilično jadno. Kao da nismo došli da igramo. Moramo da se ošamarimo, da se vratimo u treći meč i vidimo ko smo“, rekao je trener San Antonija Greg Popovič posle meča.

San Antonio je igrao bez Kavaja Lenarda koji je obnovio povredio u prvom meču ove serije, a Popovič je posle meča rekao da „nema pojma“ da li će biti spreman za treću utakmicu.

Treća utakmica finalne serije Zapada igra se u noći izmedju subote i nedelje u San Antoniju.

Beta