ZIDAN: Zasluženo smo u finalu, ne znam kako je Benzema uspeo ono da uradi!

Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da se njegova ekipa zasluženo plasirala u finale Lige šampiona.

„Veoma smo srećni što smo ponovo u finalu. Igrači su najzaslužniji za to, naporno su radili. Zasluženo smo u finalu. U finalu smo, imamo vremena da se pripremimo za taj meč… Vrlo smo zadovoljni“, rekao je Zidan posle meča.

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se sinoć u finale Lige šampiona, iako su izgubili na gostujućem terenu od gradskog rivala Atletika sa 1:2, u revanš utakmici polufinala.

Real je tako sa 4:2 eliminisao Atletiko, pošto je u prvom meču na svom terenu pobedio sa 3:0.

Atletiko je poveo u 12. minutu golom Saula Nigesa, a vodjstvo je udvostručio Antoan Grizman iz jedanaesterca u 16. minutu. Gol za Real postigao je Isko u 42. minutu.

„Imali smo problema na početku meča, u prvih 20-25 minuta nismo ličili na sebe, postigli su brzo dva gola… Ali, nisam bio zabrinut jer sam znao da ćemo imati prilika. U drugom poluvremenu smo igrali bolje, imali smo prilika i da postignemo još neki gol“, rekao je Zidan.

Zidan je posebno istakao partiju Karima Benzeme, posebno kod gola Iska. Benzema se kod gol-aut linije oslobodio trojice igrača Atletika i centrirao pred gol, pokušao je Toni Kros, ali je golman odbranio njegov šut. Lopta se odbila do Iska, kome nije bilo teško da postigne gol.

„Ne znam kako je uspeo da se izvuče iz one situacije. Nisu fudbal samo golovi. Zadovoljan sam njegovom igrom. Nedostajao mu je samo gol, a imao je šansi“, rekao je Zidan.

Real će u finalu Lige šampiona igrati protiv Juventusa, 3. juna u Kardifu.

Beta