PRAVNI TIM CRVENE ZVEZDE: Partizanu oduzeti bodove i titulu!

Vladan Lukić Marakana

Zvezdan Terzić je, izjavom da Marko Nikolić nije imao pravo da sedi na klupi Partizana u prvih šest mečeva zbog suspenzije FS Slovenije, izazvao pravu lavinu.

Nikolić je za to rekao da je Terzić notorno slagao, a danas je stigao i dopis FS Slovenije u kome stoji da trener crno-belih nije pod njihovom suspenzijom.

Ipak, na Marakani ne odustaju i ističu da dokument iz Slovenije nije validan.

– Trener Partizana je kažnjen sa sedam utakmica suspenzije, a posle prve je raskinuo ugovor sa Olimpijom. Ostalo je još šest mečeva da ‘odleži’, što znači da je imao zabranu vođenja nove ekipe, koja je bila i konačna odluka Nogometnog saveza Slovenije. To se u ovom slučaju prebacilo na prvenstvo Srbije, rekao je u izjavi za Blic Nikola Dumnić član advokatskog tima i pravne komisije Crvene zvezde.

On dodaje da prvih šest utakmica koje je Nikolić vodio sa klupe crno-bele treba registrovati rezultatom 3:0 u korist rivala.

– Izgleda da ova odluka može da važi za sve osim za našu zemlju. To je isto kao kad neko ima pet godina zatvora, a izdata mu je potvrda da nema kaznu! Po pravilima, Partizan bi morao svih šest utakmica, u kojima ih je sa klupe vodio suspendovani Nikolić, da izgubi službenim rezultatom, završio je Dumnić.

Ukoliko bi ovaj zahtev Zvezde bio ispoštovan, Partizan bi ostao bez 12 bodova, pošto je u prvih šest utakmica Nikolića na klupi, klub iz Humske zabeležio četiri trijumfa i dva poraza.

Ipak, pošto su te utakmice odigrane u regularnom delu Superlige, matematičkim računom, crno-beli bi u plej-of ušli sa osam bodova manje od večitog rivala, a u ovom trenutku na tabeli bi prva bila Crvena Zvezda sa dva boda prednosti.

Imajući u vidu kako crveno-beli igraju u zadnje vreme, pitanje je da li bi i ovo bilo dovoljno da na kraju oni podignu šampionski pehar.