KOSANOVIĆ: Partizan „poklonio“ titulu Obiliću, a zauzvrat je osvojio kup!

Željko Pantić je, uporedivši ovosezonsko prvenstvo sa onim kada je Obilić postao šampion Jugoslavije, probudio stare duhove.

U to vreme po kuloarima se pričalo da su klub sa Vračara i klub iz Humske napravili dogovor, Obiliću titula, Partizanu kup.

19 godina nakon toga Milorad Kosanović nema dilemu da je do dogovora dva kluba stvarno i bilo, te smatra da je Zvezda žestoko pokradena.

– Ma sve je bilo poznato. Dogovor je bio jasan, Obiliću ide titula, a Partizan uzima kup. Ljudi koji su bili na čelu tih klubova odlično znaju šta su radili. Pogledajte samo monografiju kluba sa Vračara, u njoj sam označen kao glavni neprijatelj jer sam to govorio bez dlake na jeziku. Crvena zvezda je tada imala vrhunski tim. Generacija sa Jevrićem, Njegušem, Stankovićem, Ognjenovićem i Bunjevčevićem bila je najbolja posle one iz Barija. Dobili smo sva tri večita derbija te sezone, igrali najlepši fudbal. Ništa nam to nije vredelo, nismo mogli da se izborimo sa onim što se dešavalo van terena, rekao je Kosanović za Informer i nastavio:

– Pobedili smo Partizan tri puta, imali odličan tim, seriju bez poraza… Dokaz kvaliteta bili su i transferi, nekoliko igrača iz te generacije otišlo je u jake evropske klubove. Ali Obilić je bio šampion, Partizan osvojio kup. E sad, da li je između njih bilo nekih kombinacija, to ne mogu da tvrdim.