PEVCI GAZDUJU SEVERNIM LONDONOM: Totenhem nadmoćan, Čeh spasao Arsenal ogromne bruke (VIDEO)

Fudbaleri Totenhema savladali su u najvećem londonskom derbiju Arsenal na Vajt Hart Lejnu sa 2:0.

Oba gola Sparsi su postigli u periodu od 55. do 58. minuta. Prvo je Ali iskoristio odbitak posle odbrane Petra Čeha, a tri minuta kasnije Kejn je iznudio penal, kojeg je uspešno realizovao za veliko slavlje na tribinama.

Totenhem je od samog starta bio nadmoćan rival, i pravo je čudo da Čeh u prvom poluvremenu nije vadio loptu iz mreže. Ali i Eriksen su imali neverovatne prilike, ali su sa samo nekoliko metara promašili prazan gol. Arsenal je samo u par navrata pripretio najljućem rivalu.

Ništa se nije menjalo ni u nastavku, Pevci su dominirali, a Arsenal je samo na trenutke nešto pokušavao. Totenhem do zaslužene prednosti stiže u 55. minutu, Eriksen je napravio pravu malu minijaturu i šutirao, Čeh je odbranio, a na pravom mestu se našao Dele Ali. Samo tri minuta kasnije Gibs ruši Kejna, a Oliver pokazuje na belu tačku. Najbolji engleski napadač bio je veoma siguran sa bele tačke, te je stigao do šestog gola u derbijima sa Tobdžijama. Do kraja meča Sparsi su mogli da napune mrežu grogiranog rivala, ali je neverovatni Petr Čeh spektakularnim odbranama spasao svoj tim velike bruke. Arsenal je imao nekoliko poluprilika, ali je svaku opasnost Ljoris uspešno otklanjao!

Ovo je bio poslednji derbi Sparsa i Tobdžija na Vajt Hart Lejnu.

Ovim trijumfom Totenhem je obezbedio bolji plasman na kraju sezone od Arsenala, po prvi put posle 22 godine. Osim toga ekipa Maurisija Poketina i dalje je ostala u trci za Čelsijem, i ponovo ima četiri boda manje od Plavaca. Arsenal sa druge strane čeka teška i neizvesna borba za četvrto mesto. Vengerovi momci su trenutno peti sa 60 bodova i utakmicom manje od najvećih konkurenata.

Poslednji meč ovog kola igra se sutra, kada će Votford dočekati Liverpul na Vikaridž Roudu.