SRBIJA IMA NOVOG IDOLA: Neverovatni Laslo Đere posle velikog preokreta izbacio Verdaska i napravio pobedu karijere!

Mladi srpski teniser Laslo Đere napravio je najbolji rezultat, ali i pobedu u karijeri.

On se plasirao u polufinale turnira u Budimpešti nakon što je posle velikog preokreta savladao Fernanda Verdaska sa 2:1 (2:6, 7:6(4), 6:2). Meč je trajao 153 minuta.

Posle prvog seta izgledalo je da će daleko iskusniji i poznatiji Verdasko bez puno problema izboristi plasman u polufinale. Španac je u tom delu igre tri puta oduzeo servis našem teniseru, pa je posle 36 minuta stigao do 6:2 i vođstva od 1:0.

Ipak, Đere nije hteo da se lako preda. Odmah na startu drugog seta pravi brejk. Nažalost, tu prednost ispušta već u četvrtom gemu, kada Verdasko poravnava na 2:2. To je ujedno bio i poslednji brejk u ovom setu. Teniseri su uspevali da sačuvaju svoje servise iako su se suočavali sa brojnim brejk loptama. Verdasko je poveo sa 5:4, a Laslo je servirao za opstanak u meču. Španac je imao meč loptu, ali ju je Đere neutralisao i kasnije izjednačio na 5:5. Set je otišao u taj-brejk. Srpski teniser je osvojio mini-brejk više od rivala, pa je posle velike borbe uveo meč u treći set.

Verdasko odlučujući set otvara brejkom, ipak ni to nije pokolebalo hrabrog Lasla. Đere već u narednom gemu pravi ribrejk, što je verovatno bilo i ključno za njegovu kasniju pobedu. Srbin je podigao nivo igre, i u do kraja meča je još dva puta oduzeo servis Verdasku i potpuno zasluženo stigao do 6:2 i plasmana u veliko polufinale.

Ovaj veliki trijumf Lasla Đerea može da raduje sve fanove tenisa u našoj zemlji, jer je sigurno da imamo svetlu budućnost, i da ćemo se i u narednim godinama i decenijama radovati velikim trijumfima naših tenisera.

U borbi za finale Đere će igrati protiv naturalizovanog Britanca Aljaža Bedenea.

Turnir ATP 250 serije u Budimpešti igra se za nagradni fond od 482.060 evra.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!