NEVEROVATAN DVOBOJ SRPSKIH TENISERA U BUDIMPEŠTI: Laslo Đere posle nezapamćenog preokreta u prvom setu izbacio Troickog!

Veliko iznenađenje dogodilo se u srpskom okršaju na turniru u Budimpešti.

Laslo Đere je sa 2:0 savladao Viktora Troickog i tako obezbedio plasman u treće kolo. Mladi srpski teniser slavio je sa 7:5, 6:2.

Ovo je bio prvi međusobni duel Lasla i Viktora, a Đere će u narednoj rundi igrati protiv pobednika duela Fučovič Verdasko.

U prvom setu viđen je veliki preokret mlađeg od dvojice naših igrača. Viktor je sjajno ušao u meč, osvojio je prvih pet gemova, te je poveo sa 5:0. Očekivalo se da će Troicki bez puno problema privesti ovaj deo igre kraju. Ipak, dogodilo se potpuno suprotno. Troicko je potpuno stao i počeo da greši, a Đere je zaigrao dosta bolje. Laslo je vezao neverovatnih sedam gemova za redom i tako na iznenađenje svih stigao do osvajanja prvog seta rezultatom 7:5. Viktor je pre toga propustio dve set lopte.

Na startu drugog seta Troicki osvaja gem i prekida „ludu“ seriju sunarodnika. Posle četiri uvodna gema bez brejka, u petom Viktor gubi servis, pa se Đere u potpunosti približio trijumfu. Do kraja meča Laslo je još jednom brejknuo starijeg kolegu i bez većih problema priveo meč kraju.

Ovo je veliki uspeh za Đerea koji je trenutno 184. teniser sveta, a nakon turnira u Budimpešti sigurno ga čeka ogroman napredak na ATP listi.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!