BEOGRADSKI MARATON: Olivera Jevtić i Kipngetič Katam pobednici!

Pobednik jubilarnog 30. Beogradskog maratona je Kenijac Stiven Kipngetič Katam, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Olivera Jevtić iz Srbije.

Katam je je trku završio za dva sata, 21 minut i 12 sekundi. Srpski atletičar Darko Živanović bio je drugi, a trku je završio za 2.30:15 sati, dok je Kenijac Kenedi Kipruto Majo treći s vremenom 2.33.40.

Srpski maratonac Kristijan Stošić zauzeo je četvrto mesto sa skoro 18 minuta zaostatka za pobednikom, dok je Siniša Radivojević bio šesti. Medju prvih 10 našao se i Ivan Ćirković na devetom mestu sa 27 minuta zaostatka.

Olivera Jevtić je trku završila za dva sata i 38 minuta i tako došla do svog drugog trijumfa na Beogradskom maratonu, dok se na drugoj poziciji našla Teodora Simović koja je trku završila za dva sata, 41 sekundu i 45 sekundi.

Treću poziciju zauzela je Nataša Čulafić, a trku je okončala posle tri sata, dva minuta i 41 sekunde.

Pobednica 30. Beogradskog maratona Olivera Jevtić rekla je da je presrećna posle pobede, kao i da je uživala u trci i stazi.

„Presrećna sam što ovoliko trajem. Ovo mi je treća pobeda, a bilo je zaista teško. Malo sam se zaletela, brzo smo prošli polumaraton i to me je nateralo da trčim mnogo brže nego što sam planirala. Zaista sam presrećna. Hvala divnoj publici koja me je sve vreme nosila i bodrila“, rekla je ona novinarima posle trke.

Olivera Jevtić je maraton završila za dva sata i 38 minuta, a ovo joj je bio prvi maraton posle dve godine.

„Ovo mi je najdraža pobeda, posle dve godine od odustajanja od maratona, ovo je pravi povratak. Nisam se nešto posebno spremala za maraton, nego za kraće deonice, da bih se što pre spremila. Vetar nas je mnogo ometao, inače bi vreme bilo mnogo bolje. Staza je odlična, mnogo zanimljivija nego prošle godine“, rekla je 39-godišnja atletičarka.

Pobednik polumaratonske trke na Beogradskom maratonu danas bio je Dario Ivanovski iz Makedonije, koji je deonicu pretrčao za jedan sat i 10 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Sladjana Perunović iz Crne Gore.

Drugi je kroz cilj prošao Velimir Bojović iz Srbije sa vremenom od 1.10:40, a treći je stigao Marko Ranković takodje iz Srbije, sa 1.11:57.

Sladjana Perunović je deonicu prešla za jedan sat, 21 minut i 40 sekundi. Druga je bila Poljakinja Natalija Grac sa 1.28:28, a treća Aleksandra Marinkov iz Pančeva sa 1.30:00.

Beta