LIGA EVROPE: Junajted bez pobede u Briselu, Ajaks na korak od polufinala, goleada u Vigu!

Završene su tri utakmice četvrtfinala Lige Evrope.

Mančester Junajted nije uspeo da savlada Anderleht u Briselu, bilo je 1:1. Ekipa Žozea Murinja je povela golom Mhitarjana u 37. minutu. Crveni đavoli su bili bolji tim, imali su nekoliko veoma dobrih šansi da uvećaju prednost, ali je sjajni golman Belgijanaca Ruben branio na visokom nivou. Kazna za sve promašaje stigla je u 86. minutu. Srpski reprezentativac Ivan Obradović uputio je savršeni centaršut, a Dendonker je glavom zakucao loptu u mrežu Serhija Romera. Na kraju svega, Anderleht u Mančester putuje sa malom prednošću, ali je Junajted, ipak, i dalje daleko veći favorit za plasman u polufinale.

Ajaks je u Amsterdamu savladao Šalke sa 2:o i tako došao na korak od plasmana u polufinale. Junak trijumfa bio je dvostruki strelac Klasen. Prvi gol postigao je sa bele tačke u 23, a konačan rezultat postavio je u 52. minutu. Holandski velikan je ovim trijumfom otvorio vrata polufinala, ali nikako ne treba otpisivati Šalke, koji u Gelzernkirhenu može da pobedi svakoga.

Najviše golova videli smo u Vigu, gde je Selta posle preokreta savladala Genk sa 3:2. Belgijanci su do iznenadnog vođstva stigli već u Botijusa u 10. minutu. Ipak, domaćin je u narednih osam minuta potpuno preokrenuo rezultat. Sisto je pogodio u 15, a Aspas u 18. minutu. Nastavila je Selta sa dobrom igrom, pa je do kraja poluvremena preko Guidetija stigla do 3:1. Genk je u nastavku utakmice uspeo da postigne važan gol pred revanš, strelac je bio Bufel.

U toku je utakmica između Liona i Bešiktaša, koja je počela sa 45 minuta zakašnjenja zbog nereda turskih navijača.