INIJESTA: Kritikovanje sudije ničemu ne vodi!

Kapiten fudbalera Barselone Andres Inijesta rekao je da nema svrhe kriviti sudije za poraz od Malage u prvenstvu i da njegova ekipa mora da se okrene predstojećoj utakmici protiv Juventusa u četvrtfinalu Lige šampiona.

Barselona je sinoć izgubila od Malage sa 0:2 i nije uspela da iskoristi remi prvoplasiranog Real Madrida i primakne mu se na tabeli. Real je u gradskom derbiju sa Atletikom odigrao nerešeno 1:1, ali je ostao prvi sa tri boda više od Barselone. Real ima i utakmicu manje.

U 65. minutu utakmice Barselona je ostala sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Nejmar, posle oštrog prekršaja nad Dijegom Ljorenteom. Trener Barselone Luis Enrike bio je ljut i pošto je sudija dosudio slobodan udarac a ne penal, kada je u šesnaestercu oboren Serhi Roberto.

Inijesta je rekao da ne treba kriviti sudiju.

„Ovo je šteta, propustili smo dobru priliku da se popnemo na tabeli. Nadam se da više nećemo imati ovakve kikseve, ali sada je prvenstvo mnogo teže. To tabela pokazuje. Dobro smo odigrali, i ponekad stvari ne idu kako želite. Malaga je iskoristila šanse“, rekao je Inijesta za španski Sport.

„Ja sam jedan od onih koji misli da priča o sudijama nikuda ne vodi. Nije lako donositi odluke na terenu“, dodao je on.

Barselona će u utorak 11. aprila od 20.45 igrati u Torinu protiv Juventusa, prvu utakmicu četvrtfinala Lige šampiona.

„Moramo da se okrenemo narednoj utakmici i da mislimo samo na Juventus“, rekao je Inijesta.

Beta