SJAJNA ATMOSFERA POSLE DEMOLIRANJA ŠPANIJE: Selektor Zimonjić otkrio zašto je bio pod velikim pritiskom!

nenad-zimonjic-tenis

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je da je time što je sebe stavio u dubl tim za meč protiv Španije, sebi stvorio dodatni pritisak, ali da ga izuzetno raduje što je na kraju sve ispalo kako treba.

„Nije bilo lako da stavim samog sebe u dubl. To je bila velika odgovornost. Bilo je kao da nemam prava na grešku, da moram da pobedim. Ušao sam pod malo većim pritiskom, ali Troicki je bio tu. Igrao je sjajno od početka. U drugom setu mislim da sam podigao nivo igre i mislim da smo potom sjajno igrali“, rekao je Zimonjić novinarima u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Srbija se danas plasirala u polufinale Dejvis kupa pobedivši Španiju sa 3:0. Juče su bodove doneli Novak Djoković i Viktor Troicki pobedama u singlu, a danas su Nenad Zimonjić i Troicki u dublu savladali Marka Lopesa i Pabla Karenja Bustu u pet setova 4:6, 7:6 (4), 6:0, 4:6 i 6:2.

„Ušli smo uspavano u meč, ali na vreme smo se vratili u drugom setu, iako su oni imali brejk prednosti. Nakon drugog seta počeli smo sjajno da igramo kao tim. Servirali smo jako, dobro riternirali, iskoristili šanse koje smo imali. Zahvalio bih se selektoru što je igrao sa mnom i dao sve od sebe. Uspeli kao tim da pobedimo. Zadovoljan sam. Bilo je sjajno. Drago mi je kako je prošao Dejvis kup“, rekao je Troicki.

Tokom današnjeg dubla na klupi Srbije kao kapiten sedeo je Dušan Lajović, a novinare je zanimalo šta je imao da kaže Zimonjiću i Troickom izmedju četvrtog i petog seta.

„Rekao sam im magične reči. Šalim se, rekao sam im samo nastavite ovim tempom, sve je savršeno, ja sam tu da vas podržim, da vam dam svaki savet, na mene možete da se oslonite u svakom pogledu“, rekao je Lajović uz osmeh.

Srbiju u septembru očekuje duel sa Francuskom u polufinalu Dejvis kupa, a selektor Zimonjić je kazao da je najbitnije da svi butu na okupu.

„Jedva čekamo da dodjemo u Francusku. To je nešto posebno tamo u Dejvis kupu. Oni uvek imaju najjači tim, jer im je to obaveza zbog teniskog saveza. Imaju sjajnu atmosfera i dosta kvalitetnih igrača. Najvažnije da smo svi na okupu, da smo svi zdravi. Nikada atmosfera, posvećenost i želja nisu bili problema. Svako je davao maksimum“, rekao je Zimonjić.

On je izrazio nadu da će se Janko Tipsarević i Filip Krajinović uskoro vratiti u tim.

Konferenciji posle plasmana u polufinale Dejvis kupa prisustvovao je ceo tim Srbije.

Oni su na konferenciju došli u odličnom raspoloženju, a na pitanje novinara da li je tačno da je Troicki umesto Djokovića postao zadužen za podizanje atmosfere u timu, drugi teniser sveta je kazao da je „Troicki uvek bio zadužen za veselje“.

„Šalu na stranu, prijateljski odnosi koje gajimo u timu, ukljčujući i Tipsarevića i Iliju Bozoljca koji su iz ove generacije krunišu naše dobre rezultate. To nam uliva dodatno samopouzdanje“, rekao je Djoković.

Novinare je zanimalo da li je Djoković spreman za sezonu na šljaci, a on je rekao da se izuzetno raduje nastavku sezone.

„Izuzetno se radujemo nastavku sezone. Dobro je što sam se jako lepo osećao ove nedelje na terenu, ali i van njega. Ova okupljanja nam uvek donesu pozitivne stvari u pojedinačnim nadmetanjima. Monte Karlo je sledeći turnir i ne plašim se prelaska na šljaku“, zaključio je Djoković.

Beta