ZIMONJIĆ PREZADOVOLJAN: Oba meča su odigrana na veoma visokom nivou!

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je da je prezadovoljan današnjim izdanjima Novaka Djokovića i Viktora Troickog, kao i da se nada da će četvrtfinalni meč Dejvis kupa protiv Španije biti završen u subotu u dublu.

Prvi poen Srbiji danas doneo je Djoković pobedom od 6:3, 6:4 i 6:2 nad Albertom Ramosom Vinjolasom, da bi potom Troicki sa 6:3, 6:4 i 6:3 savladao Pabla Karenja Bustu.

„Mislim da su oba meča odigrana na veoma visokom nivou. Novak i Viktor servirali su jako dobro, nisu izgibili ceo meč svoje servise. Vidi se da su maksimalno spremni. Igrali su sjajan tenis, a to govori i rezultat“, rekao je Zimonjić.

U subotu bi u dublu trebalo da nastupe Zimonjić Troicki protiv Marka Lopesa i Haumea Munara.

„S jedne strane fenomenalno je što su svi spremni da igraju. Za mene je olakšavajuča okolnost što imam veći izbor“, rekao je Zimonjić.

Na pitanje da li se može očekivati eventulno da Djoković igra dubl, Zimonjić je rekao da nema potrebe rizikovati, s obzirom da se drugi teniser sveta nedavno oporavio od povrede lakta.

„Zašto rizikovati da igra sva tri dana. Znamo da je imao povredu lakta. Negde je logičnije da bude svež za treći dan ako dodje do njega, a ja se nadam da neće. Viktor i ja ove godine sve mečeve koje smo igrali zajedno smo dobili, imamo skor 5:0. Mislim da će ta kombinacija ostati“, rekao je Zimonjić.

On je izrazio nadu da će ovonedeljno okupljanje podići nivo samopouzdanja svih reprezentativaca i da će u nastavku sezone svi igrati na još višem nivou.

Beta