RADONJIĆ NE OČAJAVA: Prezadovoljan sam sezonom u Evroligi!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je izuzetno ponosan svime što je njegova ekipa uradila u Evroligi ove sezone i ocenio da fokus tima mora odmah da se prebaci na finale Jadranske lige.

„Na kraju Evrolige, sumirajući sve što smo uradili kroz 30 kola, izuzetno sam zadovoljan svim onim što smo prikazali u novom formatu takmičenja koju je na našem primeru pokazao svu svoju specifičnost. Sa 16 pobeda, a mislilo se da će biti potrebno mnogo manje, nismo u plej-ofu. Na sve to, treba istaći ogromne napore kojima smo sve vreme bili izloženi. Ali, i pored njih smo na svakom meču dali maksimum i otišli daleko preko očekivanog“, rekao je Radonjić za sajt kluba.

Zvezda je večeras izgubila od Darušafake u Istanbul meč 30. kola i tako ostala bez četvrtfinala sa 16 pobeda. Već u ponedeljak počinje finalna serija Jadranske lige, u kojoj branilac trofeja igra protiv Cedevite.

„Iako smo pre samo dva dana igrali mnogo važan meč protiv Budućnosti, potrebno je, po ko zna koji put, ponoviti da istog trenutka moramo da prebacimo fokus na sledećeg protivnika. U ovom trenutku to je Cedevita u finalnoj seriji ABA lige koja će dati učesnika Evrolige naredne sezone. Zato je u ovom trenutku od elementarnog značaja da pokažemo snagu i zajedništvo. Siguran sam da će naši navijači, kao i svakoga puta, prepoznati važnost momenta u kome se nalazimo. A sada je to veoma lako“, rekao je Radonjić.

Beta