NE PREDAJU SE: Zvezda izjednačila u polufinalu protiv Novog Pazara

Odbojkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u gostima ekipu Novog Pazara sa 3:1 (23:25, 25:17, 25:18, 25:21) i na taj način izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige, koja se igra na tri dobijene utakmice.

Meč u dvorani Pendik pratilo je oko 1.100 gledalaca, a trajao je jedan čas i 41 minut.

Domaći tim je u četvrtom setu imao prednost od 21:16, ali je petostruki uzastopni šampion Srbije serijom od 9:0 stigao do trijumfa posle tri uzastopna poraza od Novog Pazara.

Aleksandar Blagojević ostvario je 21 poen za Crvenu zvezdu, a istakli su se i Milutin Nejić sa 16, Dušan Stojsavljević sa 11 i Vuk Milutinović sa 10 poena.

„Uspeli smo da napravimo brejk, iako smo izgubili prvi set posle velike borbe. Ništa još nije odlučeno, serija se seli u Beograd, gde nas očekuju dve nove teške utakmice. Pokušaćemo da se sa dve pobede plasiramo u finale“, rekao je korektor crveno-belih Blagojević.

Marko Radosavljević bio je najbolji u poraženoj ekipi sa 16 poena, dok su po 12 upisali Srećko Ristić i Irfan Hamzagić.

„Zaslužena pobeda Crvene zvezde. Imali smo tokom sezone 30 teških utakmica, prisutan je umor, ali to ne sme da bude opravdanje za lošu igru. Daćemo sve od sebe da slavimo dva puta u Beogradu i dođemo do završnice prvenstva“, naveo je primač Pazara Radosavljević.

Treća utakmica na programu je 1. aprila u Beogradu, gde će se tri dana kasnije odigrati i četvrti duel. Ako bude potrebe, peti susret odigraće se 7. aprila u Novom Pazaru.

Vojvodina u drugom polufinalu doigravanja za prvaka Srbije vodi protiv Jedinstva iz Stare Pazove sa 1:0, a drugi meč igraće se sutra od 17 časova u Novom Sadu.

Beta