CRVENO-BELI „POTONULI“ U MORAČI: Budućnost spustila Zvezdu na manje od 60 poena i izborila majstoricu u Pioniru!

Košarkaši Budućnosti izjednačili su na 1:1 protiv Crvene zvezde u polufunalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto su večeras u drugoj utakmici u Podgorici pobedili sa 63:57 (13:13, 20:10, 9:14, 21:10).

Budućnost je do trijumfa predvodio Boris Savović sa „dabl-dabl“ učinkom od 15 poena i 11 skokova, dok je Nemanja Gordić dodao 12.

U ekipi Zvezde istakao se Marko Gudurić sa 17 poena, Nejtan Volters dodao je 11, dok je Branko Lazić postigao devet.

Crveno-beli su imali početno vođstvo od četiri poena razlike, ali je domaćin serijom 9:0 stigao do preokreta. Zvezda je i početkom druge deonice stigla do +4, ali ponovo je tu prednost ubrzo ispustila. Budućnost je iskoristila katastrofalnu igru Radonjićevih momaka da na odmor ode sa prednošću od 33:23. Ne pamti se kada je Zvezda ovako loše odigrala jedno poluvreme u ABA ligi. Gudurić je u drugom poluvremenu držao branioca titule u igri, ali srpski tim nikako nije uspevao da se maksimalno približi rivalu. Crnogorci su imali odgovor na svaki Zvezdin nalet, pa su bez ikakvih problema priveli meč kraju i upisali prvu pobedu nad rivalom ove sezone.

Treća i odlučujuća utakmica polufinala plej-ofa Jadranske lige igraće se narednog utorka u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

Beta