ČOVIĆ: Ko to širi podele među Zvezdašima?

covic-nebojsa-kk-crvena-zvezda

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović pozvao je danas na jedinstvo navijača i ocenio je da se klub nalazi „pod udarom“ „zlonamernika“.Zvezda je u saopštenju izdatom kasno u noći izmedju ponedeljka i utorka navela da „nekom“ smeta što je klub „redovni osvajač regionalnih i domaćih takmičenja, i potpuno ravnopravan učesnik Evrolige“.

Čović je pred početak plej-ofa Jadranske lige naveo da se dešavaju „zagonetne“ stvari i da ekipi treba podrška u regionalnom takmičenju. Novo saopštenje usledilo je pred revanš meč plej-ofa, i u njemu se predsednik crveno-belih bavi dešavanjima medju navijačima posle utakmice sa Olimpijakosom. Deo publike zviždao je gostima u finišu produžetka, što se nije svidelo organizovanoj sekciji navijača, koja je to osudila javno.

„Ovo je još jedan napad na ‘mala vrata’ na sve što radimo, na Crvenu zvezdu. Odmah da razjasnim, utakmica sa Olimpijakosom treba da predstavlja svima primer poštenja i sportskog fer-pleja. Ovo je sport i nikada u životu ne bih pustio brata da me pobedi, i nikada ne bih ni kalkulisao. Verujem da isto razmišljaju i u Pireju, pobedili su nas košem u poslednjoj sekundi produžetka“, naveo je Čović u saopštenju.

On je ocenio da su klubovi bratski i zato što imaju isto shvatanje sporta.

„To što neki drugi imaju drugačiju filosofiju, mene apsolutno ne zanima! Mi ne puštamo nikada nikoga, mi ne! Naši odnosi će ostati bratski i prijateljski, jer je to tradicija koja se neguje 30 godina, i sigurno je da nijedno sportsko nadmetanje neće promeniti. Isto tako ćemo se boriti da nam niko to i ne pokvari. Ono što me muči je pitanje, ko želi da pokvari te odnose, a sada je izvesno da takvih ima? Očigledno da neko smišljeno pokušava da svadja navijače Crvene zvezde koji su decenijama poznati upravo po jedinstvu“, napisao je Čović.

Predsednik šampiona Srbije i Jadrana naveo je da su sada „udari sve jači, a ternutak vrlo interesantan“.

„Moram da podsetim, da su ‘neki’ pokušavali da posvadjaju i naš fudbalski klub sa košarkaškim, iako su nam fudbaleri rado viđeni gosti na utakmicama i mi na njihovim. Ko pušta glasine o odlascima naših igrača tri meseca pre kraja sezone, ko dezinformiše javnost o dolascima Antića, Markovića, Nedovića, i milionima evra koje navodno spremamo za sledeću sezonu, a borimo se da završimo ovu? Ko po već oprobanom receptu dezinformacija i putem raznih mreža širi podele među Zvezdašima?“, napisao je Čović.

Organizovani navijači Zvezde su na prijateljskoj utakmici protiv Spartaka istakli poruku kroz transparente u kojima se osudjuju „selfi navijači“ koji dolaze samo na velike utakmice. To je izazvalo reakciju zvezdinih pristalica na društvenim mrežama, koji su uglavnom isticali da organizovani navijači bojkotuju Jadransku ligu, iako ona donosi plasman u Evroligu.

„U šumi problema mi, svi zajedno, na tribinama, nismo videli ni Drvo koje nam je donelo neprijatnosti i pokušalo da nas posvadja i podeli prošlog četvrtka zarad interesa nekog trećeg. Zato, na kraju apelujem na sve – nema većih i manjih Zvezdaša, nema velikih i malih utakmica, ne nasedajte na podvale, naručene tekstove koji rasplamsavaju ‘podele’ na ‘ove’ i ‘one’ navijače, i od tih zlonamernika potrebno je da se svi čuvamo, i tako sačuvamo Crvenu zvezdu“, napisao je Čović.

Prvi čovek Crvene zvezde kazao je da očekuje dobru atmosferu i jedinstvo do kraja sezone.

„Samo zajedno smo mogli da uradimo ono što nam priznaju cela Evropa i svet – da dolazimo do velikih pobeda, da pravimo najbolju atmosferu na utakmicama Evrolige. I takvu atmosferu očekujem i u petak protiv Uniksa, kao i na svim ostalim utakmicama na koje treba da dolazite i podržite svoj klub“, rekao je Nebojša Čović.

Beta