REMI U DABLINU PO MERI ORLOVA: Srbija sa prve pozicije posmatra ostatak grupe!

Posle pobede Srbije nad Gruzijom od 3:1, od 20:45 odigrane su preostale dve utakmice u našoj grupi.

Sjajne vesti stižu iz Dablina, gde su u ostrvskom derbiju Irska i Vels odigrali nerešeno bez golova, 0:0. Ovaj rezultat najviše odgovara upravo Orlovima, koji će sledeće kolo kvalifikacija dočekati na prvom mestu.

Irci su bili agilniji i opasniji rival, ali nisu uspeli da stignu di zlata vredne pobede. Oni sada imaju 11 bodova kao i Srbija, ali zbog lošije gol razlike su na drugoj poziciji. Vels je ovim remijem došao do sedmog boda. Još jedna dobra vest za naš tim je što će Geret Bejl zbog nakupljenih žutih kartona propušta meč u Beogradu.

Austrija je teže nego što se očekivalo na svom stadionu savladal Moldaviju sa 2:0. Austrijani su oba gola postigli tek u poslednjih 15 minuta utakmice. Sabicer je bio strelac u 75. minutu, a konačan rezultat postavio je Harnik u 90.

Ovom pobedom Austrija je ostala u trci za Rusiju, te trenutno zauzima četvrtu poziciju sa sedam bodova, koliko ima i treći Vels.

U narednom kolu kvalifikacija koje je na programu 11. juna, Srbija dočekuje Vels, u još jednom derbiju sastaju se Irska i Austrija, a igraće i dva najlošija tima u grupi, Moldavija i Gruzija.