GRČKA DRAMA I POBEDA OLIMPIJAKOSA U ARENI: Printezisova frljoka usporila Zvezdin put ka TOP 8!

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu posle produžetka od grčkog Olimpijakosa sa 64:66 (9:17, 8:13, 26:12, 15:16, 6:8) u utakmici 27. kola Evrolige.

Ključni koš postigao je Jorgos Printezis u poslednjim sekundama produžetka.

Crveno-beli su trenutno osmi na tabeli Evrolige sa skorom od 15 pobeda i 12 poraza, odnosno ima dve pobede više od Darušafake. Olimpijakos je treći sa 19 trijumfa i osam poraza.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Marko Gudurić sa 14 poena, Čarls Dženkins je dodao poen manje, Marko Simonović je postigao devet, a Ognjen Kuzmić osam.

U ekipi Olimpijakosa najbolji je bio Kostas Papanikolau sa 17 poena, Dimitrios Agravanis je dodao 16, a 15. Srpski košarkaš Nikola Milutinov se nije upisao u strelce.

Crvena zvezda u narednom kolu, u petak, gostuje Barseloni, dok Olimpijakos dočekuje Real Madrid.

TOK MEČA:

U Areni smo gledali jednu veoma lošu utakmicu, sa puno promašaja, i grešaka na obe strane. U takvoj konstalaciji snaga u prvih 20 minuta daleko se bolje snašao Olimpijakos. Grci su čvrstom odbranom potpuno uništili Zvezdinu napadačku igru. Tim iz Pireja je posle prvog poluvremena ostavio bratskog rivala na samo 17 postignutih poena.

Crveno-beli sjajno otvaraju treći period. Serijom od 9:0 srpski šampion smanjuje na 32:28. Ipak, posle toga, Zvezda ponovo staje, a Olimpijakos ubrzo stiže do dvocifrene prednosti. Grci su poveli sa 42:32 i od tog trenutka kreće Zvezdina rapsodija. Tri napada u nizu Radonjićev tim postiže trojku i spušta razliku na pola koša. Simonović je zatim pogodio dvojku, pa naš tim ulazi u poslednji period sa vođstvom 43:42.

Ništa se nije menjalo, Zvezda je granitnom odbranom oterala Olimpijakos od koša. Serija je nastavljena, pa je srpski tim stigao do maksimalnih +8, 50:42. Ipak, tada se budi Agravanis, koji nekim neverovatnim koševima i trojkama održava i vraća Olimpijakos u meč. Usledila je prava drama, Papanikolau je sa penala poravnao rezultat na 55:55. U narednom napadu Gudurić postiže sjajnu trojku i Zvezda odlazi na +3. Međutim, na drugoj stani stiže brzopotezni odgovor Printezisa istom merom. Do kraja četvrtine timovi nisu iskoristili napade, Mancaris je promašio trojku u poslednjim sekundama, pa se pobednik odlučivao u produžetku.

I u dodatnih pet minuta je viđena velika i neizvesna borba do samog kraja. Oba tima su uglavnom sa slobodnih bacanja dolazila do poena. Ponovo se ušlo u dramatičnu završnicu. Zvezda je imala napad, Gudurić je krenuo na prodor, a lopta je završila u autu. Sudije su prvo dosudile nastavak napada za srpskog šampiona, a onda je usledio višeminutni pregled snimka, posle kojeg je Damir Javor odlučio da dodeli napad Olimpijakosu. To je bio i ključan momenat utakmice. Grci su imali 20-ak sekundi, lopta je stigla do Printezisa koji je sa sebi svojstven način bacio frljoku i doneo pobedu svom timu.Dženkins je iz teške pozicije sa više od pola terena pokušao da donese preokret, ali nije uspeo.