NEZAPAMĆENA TUGA VLADA NA OSTRVU: Dan posle utakmice u 27. godini preminuo kapiten Deri Sitija (FOTO)

Tužne i šokantne vesti stižu nam iz Severne Irske.

Kapiten Deri Sitija, Rajan Mekbrajd, preminuo je iznenada u 27. godini života.

Pronađen je mrtav u svojoj kući u Deriju u nedelju uveče. Razlog smrti je još uvek nepoznat.

Mekbrajd je rođen u Deriju i u istoimenom klubu je od 2010. godine. U subotu je odigrao svoju poslednju utakmicu, u pobedi njegovog tima nad Drogedom od 4:0.

Rajan je bio najvoljeniji član svog tima, poštovali su ga navijači, saigrači, stručni, štab, ali i protivnici. Krasila ga je velika borbenost na terenu, koja mu je i donela kapitensku traku njegovog omiljenog i jedinog kluba.

Prošle nedelje postigao je pobedonosni gol protiv Šamrok Roversa, i posle utakmice je nazivan jednim od najboljih fudbalera u ligi.

Nakon što je Deri Siti obavestio javnost o ovom tragičnom događaju, mnogi klubovi iz Irske i Severne Irske su odali poslednju počast Rajanu Mekbrajdu.

Od njega se dirljivom porukom oprostio i saigrač Niki Lou, koji je na svom Tviteru napisao:

– On nije bio samo naš kapiten i lider. Bio je naš ratnik na terenu, ali i gospodin van njega. Razoren sam.

Fudbalska asocijacija Irske će odati poštu Mekbrajdu na kvalifikacionoj utakmici za SP protiv Velsa, koja se igra u Dablinu.

Ovo je treća tragedija koja je pogodila Deri Siti u poslednjih 12 meseci. Prošlog marta u saobraćajnoj nesreći poginule su majka i sestra fudbalera Džoša Denijelsa, a rekorder i legenda kluba Mark Feren preminuo je od posledica tumora na mozgu u 33. godini.

Nadamo se da je ovo poslednja tragična i tužna vest iz ovog kluba.

https://twitter.com/Nicky_low18/status/843764573303984128