IVANOVIĆ: Moramo na terenu da pokažemo da smo bolji tim od Gruzije!

Bane Ivanović Crvena zvezda marakana zenit transferi

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da ekipa na terenu mora da pokaže da je bolja od Gruzije u predstojećoj kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo i dodao da je atmosfera u nacionalnoj selekciji na vrlo visokom nivou.

„Ne volim da pričam da smo favoriti u bilo kojoj utakmici. Ako smo favoriti to treba da pokažemo na terenu. Čeka nas utakmica koja može da nam donese mnogo i sa tim treba da se vodimo kada je budemo započeli“, rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

„Moramo da uradimo sve da pobedimo Gruziju, jer želimo tri boda. Znamo da u fudbalu ne postoje laki protivnici i lake utakmice, ali jedino što će iz te utakmice biti važno, to su bodovi. Moramo dobro da se pripremimo i udjemo motivisani u utakmicu koja će biti jako teška… Sve samo ne laka. Što se tiče ove utakmice, eventualnom pobedom možemo da kažemo da smo završili dobar deo posla oko ‘lakih’ bodova na strani. Oni su dobra ekipa, poznajem dosta njihovih igrača i mentalitet i znam da će biti teško“, rekao je Ivanović

On je rekao da je u reprezentaciji „atmosfera je kao i uvek fenomenalna“.

„Još se nismo svi okupili, ali ćemo tokom dana biti kompletni i potom počinjemo sa pripremom narednu utakmicu“, rekao je vidno raspoloženi kapiten.

Vezni fubaler Nemanja Matić kazao je da je srećan što se reprezentacija okupila posle četiri meseca, kao i da protiv Gruzije očekuje povoljan rezultat za Srbiju u Tbilisiju.

„Reprezentacija mi uvek nedostaje kada je ovako velika pauza, jedva čekam da krenemo da treniramo. Očekuje nas teška utakmica. Ispratili smo ih protiv Velsa, gde su odigrali jako dobro, čak mislim da su ih i nadigrali, ali ukoliko budemo na našem nivou i iskoristimo kvalitete koje imamo možemo da se nadamo dobrom rezultatom“, rekao je Matić.

On je dodao da poznaje nekoliko reprezentativaca Gruzije, koji su, kako ocenjuje „vrlo kvalitetni“.

„Najteže su ove utakmice za koje se misli da su gotove, ali one nisu gotove. Poznajem dobro njihovu reprezentaciju. Veoma nezgodna ekipa, pogotovo na svom terenu. Pokušaće da pokažu da su bolji. Nećemo dozvoliti da nas iznenade. Selektor je pripremio dosta materijala, tako da ćemo ih dobro analizirati, videćemo njihove kvalitete i mogućnosti iz kojih mogu da nas ugroze, ali i takodje ćemo uvežbati akcije i naći način iz kojih mi njih ih ugrozimo“, rekao je fudbaler Čelsija.

Selektor Muslin u nacionalnu selekciju pozvao je dvojicu dosadašnjih mladih reprezentativaca, Uroša Djurdjevića i Mijata Gaćinovića. Oni su rekli da su izuzetno zahvalni na pozivu i da će čekati svoju priliku i pokušati na najbolji način da je iskoriste.

„Veliki stepenik u mojoj karijeri. Koliko god da mi se pruži šansa, spreman sam da dam svoj maksimum. Dosta igrača poznajem, tako da mi ništa nije strano. Kroz par treninga ću pokušati da udjem u sistem koji selektor traži, tako da mislim da neće biti problema s prilagodjavanjem. Svaka sledeća utakmica je najvažnija, počinjemo da se spremamo i idemo na pobedu protiv Gruzije“, rekao je Djurdjević.

Utakmica izmedju Gruzija i Srbije igraće se u petak u Tbilisiju od 18.00 po srednjeevropskom vremenu.

Beta