CRVENO-BELI PREŽIVELI „MANEKENE“: Zvezda pobedom protiv Armanija zakucala na vrata TOP 8 faze!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u gostima Milano sa 78:71 (25:10, 18:21, 17:19, 18:21), u 26. kolu Evrolige, tako da sada zauzimaju šesto mesto na tabeli.

Zvezda je ovako zabeležila 15. trijumf, i ostala je ispred Efesa, koji je ranije danas pobedio Makabi 92:87, ali i Baskonije, koja sutra igra protiv CSKA. Crveno-beli su u Milanu igrali bez Stefana Jovića, dok je domaći tim nastupio bez Zorana Dragića, Krunoslava Simona i Mantasa Kalnietisa. Italijanskoj ekipi ovaj meč nije imao nikakvog rezultatskog značaja.

Zvezda je u prvoj četvrtini stekla dvocifrenu prednost, koja je u jednom trenutku dostigla i 18 poena, ali je Milalno do poluvremena uspeo da pridje na 31:43, da bi u trećoj četvrtini u nekoliko navrata spuštao prednost.

Armani je poslednju četvrtinu počeo serijom 10:0 i tako prvi put na utakmici došao do izjednačenja. Posle toga je Ognjen Kuzmić doneo Zvezdi prve poene u toj deonici kada je dao koš i faul. Centar zvezde je posle toga dao još pet vezanih poena i crveno-beli su poveli 68:62.

Posle toga je Riki Hikman dao trojku i primakao Milano na 65:68, ali je Kuzmić novim poenima povećao porednost, nakon čega su Branko Lazić, Marko Simonović i Čarls Dženkins odložili svaku opasnost.

Zvezdu je predvodio Kuzmić sa 15 poena i sedam skokova. Marko Gudurić završio je meč sa 12 poena, pet asistencija i tri skoka, dok je Simonović doprineo sa 13 poena i četiri skoka. Dženkins je meč završio sa 11 poena.

Najefikasniji u Milanu bio je Hikman sa 14 poena.

Pratite nas na Fejsbuku!

Beta