DžENKINS: Armani je mnogo bolji tim nego što tabela pokazuje!

Košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins ocenio je danas da je ekipa Armanija mnogo bolja nego što pokazuju rezultati, ali da njegov tim želi da odigra dobro u predstojećoj utakmici u Milanu pošto je svaki meč važan za plasman u narednu fazu.

„Ekipa Armanija je mnogo bolja nego što to rezultat govori, mnoge utakmice su izgubili u tesnim završnicama, a kod kuće igraju odlično u poslednje vreme. Pobedili su mnoge dobre timove u Milanu, pobedili su Olimpijakos, ne tako davno Darušafaku. Imaju mnogo individualnog talenta i kvaliteta, poštujemo ih, ali želimo da odigramo dobru utakmicu, jer smo u fazi takmičenja kada je svaki meč važan“, rekao je Dženkins za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde večeras putuju u Milano gde će u četvrtak od 20.45 igrati protiv Armanija, utakmicu 26. kola Evrolige. Zvezda je trenutno na sedmom mestu na tabeli skorom od 14 pobeda i 11 poraza, dok je Armani poslednji sa sedam pobeda i 18 poraza. U plej-of plasiraće se prvih osam ekipa.

Utakmicu će propustiti Stefan Jović, koji ponovo ima problema s povredom ledja i neće biti na raspolaganju treneru Dejanu Radonjiću u narednim danima.

Trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da ekipa ide u Milano da odigra dobru utakmicu.

„Svesni smo činjenice da Armani i mi imamo svoje probleme kao što je izostanak odredjenih igrača i da nas čeka težak meč u kome moramo prevazići okolnosti, moramo da izvučemo maksimum i pariramo ekipi Armanija koja kod kuće igra jako dobro. U mečevima koje su odigrali na svom terenu u poslednjih nekoliko nedelja, pobedjivali su Olimpijakos, Darušafaku, a izgubili su od Barselone malom razlikom“, rekao je Radonjić.

„Pokazali su, bez obzira što nisu u borbi za plej-of, da svi timovi u Evroligi daju sve od sebe protiv svih i žele da se pokažu na najkvalitetniji način. Očekujem upravo takav Armani i moraćemo da odigramo jako dobro, kako bismo parirali timu koju ima veliko iskustvo i izvanredne individualce“, naveo je trener Zvezde.

Košarkaši Zvezde trenirali su danas u dvorani „Aleksandar Nikolić“, jedini trening u Milanu obaviće na dan utakmice, a povratak u Beograd zakazan je za petak u večernjim časovima.

Beta