LISICE NASTAVLJAJU DA SANJAJU: Lester izbacio Sevilju i otišao u četvrtfinale, Juventus otaljao posao! (VIDEO)

Fudbaleri Lestera su posle osvajanja Premijer lige napravili još jedan ogroman uspeh.

Lisice su obezbedile plasman u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanšu sa 2:0 savladali Sevilju. Podsetimo, u prvom meču Španci su slavili sa 2:1.

U prvom poluvremenu viđena je poprilično izjednačena taktička borba dve ekipe. Sevilja je preko Nasrija propustila dobru priliku, Šmajhel je sjajno intervenisao. Nakon ove šanse gledali smo mirniju utakmicu. Sve se promenilo u 27. minutu kada je posle prekida Morgan bio najsnalažljiviji i kolenom ubacio loptu u mrežu Sevilje. Lester je poveo sa 1:0 i tako stekao rezultat koji ga vodi u četvrtfinale. Do kraja poluvremena šampion Engleske je potpuno odsekao protivnika od svog gola, pa većih uzbuđenja nije bilo.

Sevilja je u drugom poluvremenu morala da krene na sve ili ništa. Sampaoli je na pauzi napravio dve izmene, ubacio je Jovetića i Marijana. Prvu veliku priliku Andalužani su propustili u 54. minutu. Eskudero je sa nekih 25 metara sjajno tukao, ali nije imao sreće pošto je pogodio prečku. U nastavku akcije Ben Jeder je prebacio gol. Kazna je stigla već u sledećem napadu. Olbrajton je hirurški precinim udarcem savladao Serhija Rika i doneo veliku prednost Lesteru, 2:0. Iako je Sevilji trebao gol, Lester je bio opasniji, Vardi nije iskoristio šansu u 67. minutu. Usledio je pokušaj Koree, ali je Šmajhel ponovo bio na visini zadatka.

U 74. minutu Nasri nakon sukoba sa Vardijem dobija drugi žuti, a samim tim i crveni karton. Engleski napadač je isprovocirao Francuza, koji nije mogao da se pomiri s isključenjem, čak je tražio i fizički obračun sa fudbalerom Lestera. Ovaj crveni karton nije promenio stanje na terenu, pa su Andalužani nakon prekršaja Šmajhela samo pet minuta kasnije dobili penal. Nzonzi je preuzeo odgovornost, ali je njegov šut danski golman sjajno pročitao i lako odbranio za veliko oduševljenje na tribinama. Nakon ovog promašaja, Sevilja je bezuspešno napadala, a Lester je iz kontri opasno pretio. Lisice su mogle da dotuku svog rivala, ali Vardi i Slimani nisu iskoristili stopostotne šanse. Promene rezultata nije bilo, pa je Lester napravio najveći uspeh u istoriji kluba u evropskim takmičenjima.

Kasper Šmajhel je zasigurno najveći heroj ovog dvomeča. U obe utakmice je bio na visini zadatka, i da nije bilo njegovih odbrana, Sevilja bi izašla kao pobednik.

Izgleda da otkaz Ranijeriju na kraju nije ispao nimalo loš po šampione Engleske.

U drugom meču većerašnjeg progama, Juventus je rutinski odradio posao i otišao u četvrtfinale. Stara dama je posle 2:0 u Lisabonu, u Torinu slavila sa 1:0. Jedini gol postigao je Dibala sa bele tačke u 42. minutu. Porto je meč završio sa 10 igrača pošto je Pereira napravio penal i dobio crveni karton.

Sutra su na programu preostala dva meča osmine finala, i sastaju se Atletiko Madrid Bajer Leverkuzen i Monako Mančester Siti.