SRBIJO SLAVI: Arunović upucala zlato i svetski rekord!

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je danas zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mariboru u disciplini vazdužni pištolj na 10 metara.
Arunović je rezultatom od 246,9 krugova postavila svetski rekord te discipline.

Drugo mesto zauzela je Ukrajinka Olena Kostevič sa 239,5 krugova, a treće Sonja Franket iz Španije 218,9.

Arunović je svetskoj tituli iz 2010. godine pridodala sada i evropsku vazdušnim pištoljem. Pored Arunovićeve, Srbija je postala prvak Evrope u ekipnoj konkurenciji, a do zlata su došle Zorana Arunović, Bobana Veličković i Jasmina Milovanović u disciplini vazdušnim oružjem. Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec osvojio je u petak srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru, dok je srpski tim stigao do bronze u ekipnoj konkurenciji.

Ekipa u sastavu Mikec, Duško Petrov i Dimitrije Grgić ponovila je na taj način uspeh sa prošlogodišnjem šampionatu u mađarskom Đeru.

VUČIĆ ČESTITAO ZORANI I DAMIRU
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio čestitku Zorani Arunović i Damiru Mikecu na osvojenim medaljama na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru.
– Upućujem najiskrenije čestitke Zorani Arunović i Damiru Mikecu na osvojenim medaljama i izuzetnim rezultatima koje su postigli na prvenstvu u Mariboru. Zorana sa najsjajnijim odličjem uz oboren svetski rekord i Damir sa osvojenim srebrom predstavljaju ponos Srbije – ističe se u čestitki premijera Vučića, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

ČESTITAO I UDOVIČIĆ
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas reprezentativki Srbije u streljaštvu Zorani Arunović osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Mariboru.
– Ovo evropsko zlato naše Zorane sija svetskim sjajem, jer je naša šampionka oborila svetski rekord! To je podvig vredan svakog divljenja i ponosa! Čestitam Zorani i osvajnje medalje i ulazak u anale svetskih streljačkih rekordera i šampiona – navodi se u čestitki Udovičića.

Tanjug