ČUDO U AKAPULKU: Nadal na kolenima, Kveri do devete titule u karijeri!

Američki teniser Sem Kveri napravio je veliko iznenađenje u finalu tunira u Akapulku i tako došao do prve titule u meksičkom gradu.

On je u borbi za trofej u dva seta savladao favorizovanog Rafaela Nadala sa 6:3, 7:6. Meč je trajao 96 minuta.

U prvom setu oba tenisera su sjajno servirala. Pobednika ovog dela igre odlučila je jedna jedina brejk lopta u osmom gemu. Kveri je napravio veliki brejk i u narednom gemu je bez problema odservirao za prednost od 1:0.

Ništa se nije menjalo ni u drugom setu. Za razliku od prvog, u ovom nije viđen nijedan brejk. Najbliži njemu bio je Nadal u osmom gemu, ali je Španac propustio čak pet brejk lopti. Drugi set se odlučivao u taj-brejku. Nadal je poveo sa 3:2, ali posle toga nije osvojio poen. Kveri ih je vezao pet zaredom i tako došao do 7:3 i velike pobede u finalu.

Ovo je Kverijeva deveta titula u karijeri u 15. finalu. Amerikanac je imao impresivan turnir, pošto je pored Španca savladao i Nika Kirijosa, branioca titule Dominika Tima, petog nosioca Davida Gofana i britansku nadu Kajla Edmunda.

Sa druge strane, Rafael Nadal je posle poraza u finalu Australijen opena, izgubio u još jednoj borbi za pehar i pitanje je kako će to uticati na njega u nastavku sezone.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!