SUMORNO POPODNE NA OLD TRAFORDU: Ibrahimović promašio penal, Bornmaut odoleo Junajtedu (VIDEO)

Fudbaleri Mančester Junajteda napravili su veliki kiks u okviru 27. kola Premijer lige.

Ekipa Žozea Murinja odigrala je nerešeno 1:1 sa Bornmautom na Old Trafordu.

Junajted je dominirao od samog starta i posle dosta promašenih šansi je stigao do prednosti preko Roha u 23. minutu. Bornmaut do kraja poluvremena stiže do izjednačenja, Džouns je oborio Pjua, a sudija Frend je pokazao na belu tačku. Precizan je bio King, pa je od 40. minuta na semaforu stajalo 1:1. Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom delu. U 45. minutu Trešnjice ostaju sa igračem manje, posle nekoliko niskih udaraca između Ibrahimovića i Mingsa, Surman je odgurnuo Šveđanina i dobio direktni crveni karton. Sudija je pogrešio što nije isključio i Mingsa i Ibrahumovića.

U drugom poluvremenu Junajted je očekivano opsedao gol gostiju. Najveću šansu propustio je Zlatan, kada mu je Artur Boruc sjajno odbranio penal u 72. minutu. Upravo je poljski golman i junak ove utakmice, pošto je u oba poluvremena imao nekoliko sjajnih intervencija. Mančester je silovito napadao do samog kraja, ali nije uspeo da stigne do važne pobede.

Ovo je bio Zlatanov najgori meč po dolasku u Junajted. Tokom cele utakmice vodio je pravi rat sa štoperom Bornmauta Mingsom, a promašeni penal je samo kap koja je prelila čašu. Zbog incidenta na kraju prvog poluvremena, obojicu verovatno čeka naknadna suspenzija.

Ovim bodom ekipa Žozea Murinja se izjednačila sa Liverpulom, i sada dva velika rivala imaju po 49 poena. Bornmaut je prekinuo seriju poraza i trenutno je 14. sa 27 poena.