NIKOLIĆ: Verovao sam u kvalitet i poštenje sudija, ali sam se žestoko prevario!

marko-nikolic-partizan-fk

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je „jedna sudijska odluka“ odlučila današnji „večiti“ derbi i da se oseća glupo jer je pre utakmice verovao u poštenje arbitara.

„Verovao sam u kvalitet, poštenje i sve ostalo tih ljudi. Rekao sam da sudije neće odlučiti derbi, a ispalo je suprotno, da je jedna sudijska odluka odlučila. Nisu me izneverile sudije, izneverio sam sam sebe. Osećam se jako glupo. Možda je to prejak izraz, ne previše akademski, ali se zaista tako osećam“, rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Partizan je igrao 1:1 sa Crvenom zvezdom na stadionu „Rajko Mitić“ u 24. kolu Super lige, posle čega crveno-beli i dalje imaju šest bodova prednosti na tabeli.

Crno-beli su bod osvojili posle izjednačujućeg gola Uroša Djurdjevića u 87. minutu. Prethodno je Zvezda vodila od 34. pogotkom Gelora Kange, posle akcije koja je trebalo da bude zaustavljena.

Utakmici je prethodilo „prepucavanje“ saopštenjima skoro svih klubova Super lige, a povodom odluke da derbi sudi Majo Vujović, a ne Milorad Mažić.

„Ne treba da se pišu saopštenja na tu temu, već da svako radi svoj posao. Ne treba da budu tema, treba da pričamo o golu Uroša Djurdjevića, šutu Džona Ruisa… A, ne da se večito bavimo saopštenjima i ljudima koji su najmanje bitni u celoj priči“, kazao je Nikolić.

On je naveo da se oseća glupo jer je pre utakmice izjavio da ne očekuje da će sudijske odluke uticati na rezultat.

„Ne govorim o krajnjem rezultatu, ali ako želimo dobro ovom našem napaćenom fudbalu, a učinili smo sve da napravimo dobru sportsku priču, i ako dam takvu izjavu osećam se glupo i poniženo. Izgleda da sam naivan, i dalje verujem da fudbal ovde može da bude bolji nego što jeste“, rekao je trener Partizana.

On je dodao da ne zna da li je sekretar stručnog štaba uneo žalbu u zapisnik i istakao da je to „nebitno“ jer „nema tu nekih velikih efekata“.

Po njegovoj oceni, prvenstvo nije rešeno.

„Ima još mnogo da se igra, puno teških utakmica, za Zvezdu i nas. Tu je i podela bodova. Neka bude Vojvodina prvak, samo da o tome ne odlučuje neko drugi nego sportski faktori“, rekao je Nikolić.

Nikolić je zahvalio na gostoprimstvu ljudima iz Zvezde i rekao da je to „pravi primer“ kakav doček treba da bude, „sportski, sportskog rivala“.

Takodje, čestitao je treneru crveno-belih Miodragu Božoviću i igračima Zvezde na borbi, a svojim fudbalerima „jer su dali sve od sebe“.

On je rekao da je po šansama Partizan „možda bio malo bliži pobedi“.

„Utakmica je bila kakav je derbi u poslednje vreme. Imali smo dobrih 15 minuta na početku, dve-tri situacije i dobre odbrane golmana. Onda je Zvezda dominirala, a mi smo pravili neshvatljivo rastojanje izmedju linija. Čak se nismo branili kako treba, ali nije bilo opasno osim gola koji smo primili. U drugom smo uzeli rizik, dali gol, možda mogli još jedan“, rekao je Nikolić.

Partizan će u sledećem kolu u sredu dočekati Metalac, dok će Zvezda gostovati Vojvodini.

Beta