DUGO SMO OVO ČEKALI: Milorad Čavić žestoko udario po Majklu Felpsu (FOTO)

Jedan od najboljih srpskih plivača svih vremena Milorad Čavić je ušao u žestoku raspravu sa nekada velikim rivalom Majklom Felpsom.

Srbina je pogodila izjava američkog plivača o dopingu.

– Tokom karijere sam sumnjao da neki sportisti varaju, a u nekim slučajevima su te sumnje bile potvrđene. S obzirom na sve testove koje smo drugi i ja prolazili, uvek mi je bilo teško da to shvatim. Mislim da nisam učestvovao na međunarodnom takmičenju na kojem su svi u bazenu bili „čisti“, rekao je Felps.

Majkl Felps će svedočiti pred Predstavničkim domom američkog parlamenta na saslušanju povodom unapređenja antidoping mera.

Ovo je bio okidač, da se Milorad preko Tvitera obračuna sa trofejnim Amerikancem. On mu je napisao pismo, koje je okačio na svom profilu.

– Zašto tražiš reformu sada kada si se penzionisao, a nikad ranije nisi podržavao krvne pasoše, napisao je Čavić i nastavio.

– Ne kažem da si varao, postepeno si napredovao tokom karijere, ali brzina tvog oporavka je u granici sa naučnom fantastikom. Svi bismo želeli da razumemo to. U svakom slučaju, nadam se da ćeš ustrajati na ovome, jer ukoliko naši sinovi jednog dana postanu profesionalci, voleo bih da mislim da si napravio razliku.