PAOK SREĆNIJI U CRNO-BELOJ DRAMI: Partizan od -24 do napada za osminu finala

Košarkaši Partizana završili su učešće u FIBA Ligi šampiona, pošto su danas u revanš utakmici u Beogradu izgubili od grčkog PAOK-a sa četiri poena razlike u prvom kolu eliminacione faze.

Partizan je izgubio sa 82:78 (18:16, 29:16, 17:18, 18:28) i tako ispao, pošto je u prvoj utakmici u Solunu pobedio sa dva poena razlike.

Najefikansiji u Partizanu bio je kapiten Veličković sa 19 poena, Birčević, Andrić i Pot dali su 11. U ekipi PAOK-a daleko najbolji bio je neverovatni Mekfaden koji je ubacio 26 poena, od toga sedam trojki. Pratili su ga Sajbert sa 16 i Pejners sa 15.

Crno-beli su ovaj meč igrali desetkovani bez nekoliko važnih igrača, ali i tako oslabljeni su mogli do sledeće faze. Presudio je očajan procenat šuta iz igre Partizana, ali i neverovatne 22 izgubljene lopte. Sa druge strane PAOK je imao neverovatno šutersko veče, Grci su ubacili 12 trojki naspram Partizanović četiri.

Protivnik PAOK-u u osmini finala Lige šampiona biće španska ekipa Tenerife.

TOK MEČA:

Srpski vicešampion je veoma loše započeo utakmicu. PAOK je sjajno pogađao trojke, pa je sredinom prve četvrtine imao velikih +12, 18:6. Ipak, od tog trenutka desetkovani Partizan se budi i neverovatnom serijom od 18:0 stiže do vođstva od 24:18. Crno-beli su potpuno pali u drugoj deonici. PAOK je ponovo krenuo da pogađa iz svih pozicija, dok je Partizan šakom i kapom gubio lopte. To su Grci iskoristili da na odmor odu sa velikih 15 poena razlike, 47:32.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku utakmice. Partizan je nastavio da greši, ali i da se muči sa šutem iz igre. Sa druge strane PAOK je na krilima neverovatnog Mekfedena ubrzo stigao do maksimalnih +20. Na sredini ovog perioda, solunski tim je stigao do ubedljivih 64:40, pa se tad činilo da je Partizanu svaka šansa izgubljena. Ipak, srpski tim do kraja četvrtine pravi veliku seriju od 10:0, pa pred poslednji period PAOK ima prednost od 64:50.

Nastavio je Partizan sa nešto boljom igrom, ubrzo je posle dugo vremena bio na jednocifrenom minusu, bilo je 68:59 za PAOK. Ipak, desetkovani srpski vicešampion je ponovo krenuo da pravi veliki broj grešaka, što je bratski klub iz Soluna iskoristio da se odlepi na velikih +17, 76:59. Vođeni frenetičnom podrškom publike igrači Partizana nisu hteli da se predaju do samog kraja, polako su topili prednost rivala, pa je košem Veličkovića, na nešto više od minut pre kraja PAOK vodio 80:73. Trojkom Andrića naš tim stigao je na minus 6 na 45 sekundi do kraja. Partizan je odlično odigrao odbranu, Novica je ukrao loptu i iz kontra napada je smanjio na 82:78. Grci su preko Margaritisa imali dva bacanja, međutim on je oba promašio, pa je Partizanu ostao napad ili za produžetke ili prolaz dalje. Nažalost, kao i tokom većeg dela utakmice, i ovoga puta Crno-beli su se spetljali, Andrić je izgubio loptu, pa je PAOK otišao u osminu finala.