BUNDESLIGA: Levandovski u šestom minutu nadoknade doneo bod Bajernu

Fudbaleri Herte i Bajerna iz Minhena odigrali su danas u Berlinu nerešeno 1:1, u utakmici 21. kola Bundeslige.

Herta je povela golom Vedada Ibiševića u 21. minutu, što je bio njegov deveti gol u prvenstvu. Šampion Nemačke osvojio je bod u šestom minutu nadoknade vremena kada je gol postigao Robert Levandovski.

Bajern je tako nastavio niz od 10 utakmica bez poraza, tokom kojeg je ostvario osam pobeda.

Ekipa Karla Ančelotija je prva na tabeli sa 50 bodova i ima osam bodova više, ali i utakmicu više od drugoplasiranog Lajpciga, koji u nedelju igra u Menhengladbahu protiv Borusije.

Herta je vezala drugu utakmicu bez pobede i zauzima šesto mesto na tabeli sa 34 boda.

Borusija iz Dortmunda je pobedila na svom terenu Volfsburg sa 3:0 i popela se na treće mesto na tabeli. Borusija je povela u 20. minutu autogolom Džefrija Brume, a vođstvo je udvostručio Lukaš Pišček u 48. minutu. Konačan rezultat postavio je Osman Dembele u 59. minutu.

Borusija sada ima 37 bodova na trećem mestu, a Volfsburg je 14. sa 22 boda.

Hofenhajm je kao domaćin pobedio Darmštat sa 2:0 golovima dvostrukog strelca Andreja Kramarića u 64. minutu i trećem minutu nadoknade vremena.

Hofenhajm na četvrtom mestu na tabeli ima 37 bodova, a Darmštat je poslednji sa 12 bodova.

Fudbaleri Verdera pobedili su na gostovanju Majnc sa 2:0 i izvukli se iz zone ispadanja, dok je Ingolštat istim rezultatom na gostovanju u Frankfurtu pobedio Ajntraht.

Fudbaleri Hamburga i Frajburga odigrali su nerešeno 2:2. Domaći Hamburg poveo je u 15. minutu golom Arona Hunta, a Maksimilijan Filip izjednačio je u 23. minutu. Novo vođstvo domaćima doneo je Mihael Gregorič u 57. minutu, a konačan rezultat postavio je Vinčenco Grifo u 72. minutu.

Hamburg je propustio priliku da pobedi, pošto je Hunt u 88. minutu promašio penal.

Hamburg je vezao treću utakmicu bez poraza i nalazi se na 15. mestu sa 20 bodova, bodom više od Verdera, koji je u zoni ispadanja. Frajburg zauzima deveto mesto sa 30 bodova.

Beta